lms kiezen tips

5 Tips voor het kiezen van een LMS

Er zijn talloze manieren om je online cursus aan te bieden. Een van de meest populaire is het gebruiken van een LMS. Eentje zoals Maatos. Maar wat is een LMS nou eigenlijk en hoe kies je het juiste voor jouw cursus?

LMS staat voor Learning Management System (LMS). Het is een systeem waar je cursussen en lesmateriaal in kunt onderbrengen. Je kunt hier de voortgang van je cursisten in volgen. Ook is het een startpunt voor je marketing en administratie. Een sterk LMS:

  • Draagt je content
  • Zorgt ervoor dat je betalingen kunt innen
  • Is idealiter geïntegreerd met marketingtools
  • Geeft je een overzicht van je cursisten

Zo kies je een LMS waar je het langst plezier van hebt.

  1. Begin bij je cursisten

Jij kunt dan wel verliefd worden op een LMS, als je cursisten het niet fijn vinden om te gebruiken, dan blijven ze weg. Onderzoek dus eerst waar je cursisten behoefte aan hebben als het op een LMS aankomt.

  1. Bepaal de belangrijkste doelen van een CMS voor jou

Binnen de kaders van wat je doelgroep voor je bepaalt, kun je zelf bepalen waar je op zoek naar bent. Is het voornamelijk gebruiksgemak? Toegankelijkheid? Overzichten en data? Door dit helder voor jezelf te hebben, verlies je jezelf niet in de talloze functionaliteiten die een LMS aanbiedt. 

  1. Inventariseer de meest cruciale functionaliteiten

Dit is het punt waarop je harde beslissingen moet maken. Heb je bepaalde betalingsmethodes echt nodig? Dan is het makkelijk afstrepen welke systemen dat niet hebben. Check welke integraties jij echt nodig gaat hebben en bepaal daar je keuze op. 

  1. Check of je LMS futureproof is

Wat gebeurt er wanneer jouw cursus explosief groeit? Moet je meer betalen als je een bepaald aantal cursisten bereikt? Informeer hier goed naar voor je met een LMS in zee gaat: je wilt over een paar maanden niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

  1. Probeer de support van je LMS eens uit

Het gaat ongetwijfeld voorkomen dat je vragen hebt tijdens het opzetten van je cursus, of wanneer je up and running bent. Je wilt dan zo goed mogelijk geholpen worden. Probeer daarom eens hoe makkelijk het is om in contact te komen met een team en hoe goed ze je vragen beantwoorden.

We zijn natuurlijk wat bevooroordeeld, maar zien ook dat talloze instructeurs vol vertrouwen kiezen voor Maatos – en ook bij ons blijven. Benieuwd naar hoe hun cursusomgeving eruit ziet? Check een aantal voorbeelden, en duik dieper in alle mogelijkheden van Maatos!

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Voorkom deze fouten!

Download ons gratis e-book en voorkom de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen.

Download gratis e-book

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Maak jij deze 10 fouten niet?

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Betere cursussen maken en meer verkopen?

Schrijf je in voor onze updates en ontvang wekelijks de beste tips, tools en trends in jouw inbox