7 Cursusonderwerpen waarmee je scoort in 2021

Loop je over van de ideeën voor een nieuwe cursus, maar kun je maar niet kiezen? Wat is slim om op dit moment te lanceren, en wat doet het op de lange termijn goed? Help!

Adem een paar keer diep en uit, en pak er een kopje koffie of thee bij. We gaan in deze blog kijken naar welke onderwerpen hot en happening zijn op dit moment, zodat jij een cursus kunt maken die in de smaak valt bij het grote publiek – of juist bij die hele specifieke doelgroep.

  1. Cryptocurrencies

Je kunt twitter niet meer openen zonder overspoeld te worden met informatie over Doge, Bitcoin, NFT’s en allerlei andere crypto-dingen. Het lijkt alsof iedereen crypto heeft, en dat degenen die dat nog niet hebben ver achterlopen. Niemand weet waar het echt heengaat met de markt, maar het lijkt vele malen interessanter dan je geld in een huis steken – of nog erger: een ouderwetste spaarrekening.

Heb jij de nodige kennis over cryptocurrencies, verdien er dan nog meer aan door er een cursus over te maken. Onze tip? Wees specifiek en maak het praktisch. Er is ontzettend veel informatie te vinden online, en mensen willen vooral aan de slag – voordat ze te laat instappen. 

  1. Ondernemerschap 

Steeds meer mensen zien het niet meer zitten om voor een baas te werken. Als freelancer of ondernemer hebben ze veel meer vrijheid, mogelijkheden om door te ontwikkelen en te groeien – ook qua inkomsten. Maar daar komt ook een hoop verantwoordelijkheid bij kijken.

Ben jij een succesvolle ondernemer? Deel dan je lessen met starters – en verdien er een leuk zakcentje aan. Duik diep in wat jij had willen weten voordat je begon, de grootste valkuilen en lessen – en bouw daar een cursus omheen. Ook hier geldt: hoe specifieker, hoe waardevoller. Ondernemern voor dummies kunnen mensen ook in de bieb lezen.

  1. Virtual Assistant

We hebben het allemaal druk, druk, druk. Zeker ondernemers. Mails wegwerken duurt de hele ochtend, je social media update je tijdens de lunch en dan moet je ook nog je administratie bijhouden. Gelukkig zijn daar Virtual Assistants voor, die je vanalles uit handen kunnen nemen – op afstand, dan. 

Ben jij een ondernemer en heb je een VA of zie je heel duidelijk waar een VA jou mee zou kunnen helpen? Giet dit in een cursus! Voor aanstormende VA’s kan het extra verfrissend zijn om van een ‘potentiële’ opdrachtgever te horen wat er nodig is, in plaats van van de concurrentie.

  1. Machine learning en Artificial Intelligence

Robots zijn al overal, en onze apparaten worden met de dag slimmer. Machine Learning en AI zijn niet de toekomst: het is er nu, en we moeten er mee leren omgaan. Ben jij gespecialiseerd in deze onderwerpen, maak dan een cursus over hoe mensen hun leven makkelijker kunnen maken met ML of AI. 

  1. Programmeertalen

Vergeet Spaans of Russisch. Python en JavaScript, die talen zijn belangrijk! Is programmeren jouw tweede taal, droom jij over coderen, maar is het op dit moment niet meer dan alleen je werk? Maak er een cursus van om er nog meer uit te halen. Dit soort onderwerpen zijn ontzettend populair, omdat ze veelgevraagd zijn op de banenmarkt.

  1. Sustainability

Het moeilijkste, grootste, wereldwijde groepsproject: klimaatverandering tegengaan en de wereld verduurzamen. Er is gelukkig steeds meer aandacht voor, maar vaak raken mensen de weg kwijt en weten ze niet waar te beginnen. Ben jij een specialist op het gebied van sustainability? Maak dan een cursus voor bedrijven of particulieren over hoe ze op een praktische manier hun steentje kunnen bijdragen.

  1. Cybersecurity

Ja, er zijn nog steeds mensen die hun geboortedatum als wachtwoord hebben voor…alles. Voor bedrijven (en personen die heel erg gehecht zijn aan hun privacy), is cybersecurity ontzettend belangrijk en gaat het verder dan alleen een moeilijk wachtwoord. Is dit jouw vakgebied? Deel je belangrijkste tips en stappenplannen in een cursus.

En, wat gaat het worden?

Waar begint jouw hart sneller van te kloppen? Heb je de nodige inspiratie gevonden? Wie nog meer wil zien, check even de Maatos websites van onze instructeurs en zie hoe zij van hun passie een cursus hebben gemaakt.

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Op zoek naar jouw niche?

Download onze gratis resource hoe je in 5 stappen jouw niche vindt

Download gratis resource

Vind in 5 stappen jouw niche

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Ga in 5 stappen dieper in op je doelgroep

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Betere cursussen maken en meer verkopen?

Schrijf je in voor onze updates en ontvang wekelijks de beste tips, tools en trends in jouw inbox