8 functies van een online leeromgevingsysteem om naar uit te kijken in 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Prijs, kwaliteit, functionaliteiten, reviews van anderen, je onderbuikgevoel: er is heel wat om rekening mee te houden wanneer je een LMS moet kiezen. Om het je ietsje makkelijker te maken, hebben we een lijstje opgesteld met functies die je wellicht handig vindt om te hebben. Succes met je zoektocht!

#1 Dripping, teasers en toegang tot cursussen

Drippig en teasers, het klinkt spannend! Maar het gaat er om waar je cursisten toegang tot hebben, iets minder sexy dus. Wel hartstikke handig.

Met dripping kun je ervoor zorgen dat niet de volledige cursus volledig toegankelijk is, maar in fasen. Dat geldt ook voor basis- en vervolgcursussen.

Ook kun je instellen dat bepaalde lessen pas geopend kunnen worden wanneer andere lessen zijn afgerond. 

Verder kun je ook teasers instellen: geef een cursist alvast toegang tot één les in de vervolgcursus om ze enthousiast te maken

#2 Deelnemers beperken

Waarschijnlijk wil je dat er zoveel mogelijk mensen je cursus kopen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Bijvoorbeeld wanneer je ook persoonlijke feedback of begeleiding gaat geven, dan kan het iets te veel worden met honderden cursisten. Ook kan het zijn dat je simpelweg schaarste wilt creëren. Kies dan voor een e-learning omgeving die een maximum op het aantal deelnemers kan instellen.

#3 Forum

We’re all in this together! Community’s worden steeds belangrijker voor online leren. Kies daarom voor een online leeromgeving waar je cursisten ook met elkaar in gesprek kunnen, bijvoorbeeld in een forum

#4 Mogelijkheden voor e-mailmarketing

Qua integraties is e-mailmarketing een van de belangrijkste om naar op zoek te gaan. E-mailmarketing is en blijft een handige tool om cursisten aan te trekken, maar ook om met je huidige cursisten in contact te blijven. 

Bij Maatos kun je bijvoorbeeld je e-mailmarketing systeem koppelen. Dat werkt met onder andere Mailchimp, GetResponse, ActiveCampaign en nog veel meer

#5 Betalingen

Nog een belangrijke integratie! Hoe wil jij betalingen innen? Hou er rekening mee dat niet elk systeem alle betaalmethoden ondersteunt. Maatos werkt met Mollie. Dat is gratis en werkt met vrijwel elke betaalmogelijkheid, van iDEAL tot Visa en Bancontact.
–> Maak een Gratis Mollie account aan

#6 Toetsen afnemen

Je wilt natuurlijk ook weten of al die kennis wel blijft hangen bij je cursisten. De mogelijkheid om toetsen af te nemen is dan een belangrijke. Dit kun je doen per hoofdstuk, per onderdeel of per cursus.

Kijk ook naar het soort toetsen dat je kunt creëren, oftewel: het soort vragen dat ondersteund wordt door je e-learning systeem. Is het alleen multiple choice, of ku je ook open vragen of dropdown keuzes maken? Sommige e-learningsystemen laten je ook een tijdslimiet instellen.

#7 Certificaten

Wie toetsen afneemt, moet ook certificaten uitdelen! Niet alleen is dit een mooi promotiemiddel voor jou, maar ook iets wat de cursist echt waardeert. Ga dan ook op zoek naar een systeem dat certificaten voor je genereert, zodat je niet zelf aan de slag hoeft met het designen van certificaten.

#8 E-commerce mogelijkheden

Wil je alleen een cursus gaan verkopen, of ook aanvullende materialen? Van guides tot e-books, of oefenmateriaal. Als dit het geval is, kies dan voor een systeem dat e-commerce integraties ondersteunt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen