Met deze checklist maak je een betere keuze voor je eigen leersysteem

Belangrijke criteria voor de instructeur

Het is natuurlijk belangrijk dat de instructeur tevreden in met het cursusplatform, want anders wordt lesgeven alles behalve leuk. Daarom moet het platform aan voorwaarden voldoen die passen bij de instructeur. De criteria voor de instructeur die kunnen meewegen in de beslissing staan daarom hieronder voor je weergegeven:

 • Draait het systeem op eigen server of op het internet (oftewel: moet ik zelf de server runnen?)?
 • Kan ik cursussen los verkopen of ook in abonnementsvorm?
 • Is het mogelijk het systeem op mijn huidige website te draaien?
 • Heb ik alle publicatietools, zodat ik zelf cursussen kan creëren?
 • Is het cursistenbeheer goed geregeld, zodat ik snel kan schakelen?
 • Heb ik volledige controle over wat er wel én wat er niet getoond wordt?
 • Kan ik volledige leertrajecten opbouwen, zodat cursisten een proces kunnen volgen?
 • Is er ruimte voor andere content, zoals blogs, video’s, bestanden en afbeeldingen?
 • Kan ik certificaten uitdelen aan cursisten die een cursus hebben afgerond?
 • Heb ik ruimte om meer dan één cursus te maken en aan te bieden?
 • Heb ik een dashboard waarop ik de vooruitgang van cursisten kan zien?
 • Kan ik gebruikmaken van tools om te communiceren met cursisten?

Belangrijke criteria voor de cursist

De instructeur is een van de voornaamste gebruikers van het systeem, maar natuurlijk niet de enigste. De gebruikers, oftewel de cursisten, hebben namelijk ook bepaalde voorwaarden. De criteria voor de cursist die je in gedachte moet houden staan daarom hieronder voor je weergegeven:

 • Kan de cursist de cursus volgen op alle apparaten (pc, laptop, tablet en telefoon)?
 • Is het systeem gebruiksvriendelijk en draagt het bij aan het leren?
 • Is het systeem snel en altijd beschikbaar voor de cursist?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie