Lees over de verschillen tussen Maatos en Teachable

Wanneer je gaat kijken naar een eigen cursussysteem, dan zijn er niet heel veel opties. Bij de zoektocht naar een eigen cursusplatform zoals Maatos kom je ook bedrijven zoals Teachable tegen. We willen je graag vertellen over de vergelijkingen en verschillen tussen Maatos en Teachable, zodat je een goede keuze kunt maken.

 

De overeenkomsten tussen Maatos en Teachable

Met zowel Maatos als Teachable kan je eigen cursus maken en online plaatsen. De overeenkomsten tussen beide systemen hebben dan ook voornamelijk betrekking op het feit dat je cursus kan maken en verkopen aan klanten. De belangrijkste overeenkomsten zijn:

  • Op alle verschillende abonnementen kan je cursus uploaden, maken en verkopen.
  • Eigen omgeving met een eigen kleuren, logo en stijl.

Nou zijn dit máár twee dingen. Maar dat neemt niet weg dat deze twee overeenkomsten samen het grootste gedeelte van het cursussysteem opmaken. Het wordt pas interessant, wanneer we de verschillen tussen Maatos en Teachable tegen elkaar uitzetten.

 

De verschillen tussen Maatos en Teachable

Volledig inspelen op de Nederlandse, lokale markt

De Nederlandse markt heeft haar eigen wensen en behoeften. Natuurlijk zijn we erg internationaal en doen we veel in Engels, maar leren lijken Nederlanders vooral in het Nederlands te willen doen. Ook heeft Nederland haar eigen betaalwijzen, die in het buitenland niet veel worden gebruikt. De voornaamste is iDeal, welke een Nederlandse website met betaalmogelijkheden echt moet hebben. Maatos heeft deze wél, maar Teachable, helaas voor de Nederlandse klanten, heeft deze mogelijkheid niet.

 

Bestanden netjes beveiligd op Europese servers

Bij Maatos staan al je bestanden veilig op servers, waarvan we al lange tijd gebruikmaken. Deze zijn volledig geoptimaliseerd op snelheid en daardoor kunnen we jouw klanten en cursisten de beste ervaring mogelijk bieden op het gebied van snelheid en beveiliging.

 

Toegang tot alle functionaliteiten, ongeacht het abonnement

We houden bij Maatos niet van grenzen of restricties. Je hebt tijdens de gratis demo ook gewoon volledige toegang tot alle functionaliteiten. Zo kan je dus een volledige website gaan bouwen met je cursussen, pagina’s en blogberichten. Bij Teachable zijn er veel functionaliteiten die achter een slot zitten, tenzij je een duurder abonnement neemt.

Ondanks dat je Maatos over alles kan beschikken, zit er wel een restrictie op het aantal cursussen dat je per abonnement kan hebben. Dit omdat er een grote last ontstaat voor de server. Vijf cursussen is gelukkig niet iets dat veel instructeurs snel zullen halen. Bekijk zeker even de prijzenpagina om te zien wat jij nodig hebt!

 

Gratis voor 30 dagen tegenover gratis “voor altijd”

Bij Maatos kan je 30 dagen volledig gratis proberen, hierna is het aan jou om te bepalen wat je doet. Je kan stoppen of overgaan op een betaald abonnement. Bij Teachable kan je een gratis account krijgen, welke je altijd gratis kan blijven gebruiken. Hier zit je echter wel vast aan veel restricties en kan je de volledige kracht van een eigen platform niet ervaren.

 

Ga aan de slag met demo!

Benieuwd hoe het is om een eigen cursusplatform te starten? Probeer dan de gratis demo, waarmee je 30 dagen lang online les kan geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie