Een cursus inzetten om mensen te inspireren

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

We hebben het al vaker gehad over de mogelijkheid om een LMS te gebruiken als ondersteuning in de marketing en andere doeleinden. Daar heb je natuurlijk wel inhoud voor nodig, maar dan moet je die wel eerst maken. De insteek van de cursussen voor het LMS kan verschillen, daarom is het belangrijk van tevoren te weten wat je wilt bereiken. Een van die doelen kan zijn om klanten te inspireren, maar hoe doe je dat?

Wat wil je bereiken met de cursus?

Voor marketing en klantbinding lenen cursussen zich uitstekend. Je kan de inhoud bijvoorbeeld gebruiken om bestaande klanten tevreden te houden en te informeren. Ook is het mogelijk om potentiële klanten om te zetten tot nieuwe klanten. Het aanbieden van zulke content en media is een ideale manier om de verbinding te versterken met klant of om het jezelf iets makkelijker te maken. Benieuwd naar de manieren waarop je een cursus in kan zetten? Voordat je er iets mee kan, moet je natuurlijk wel een cursus live zetten!

Instructies geven

Een cursus is meestal bedoeld om de kijker iets te leren. Door cursussen in te zetten kan je klanten helpen bij het oplossen van problemen. In plaats van een instructiekaart of handleiding kan je dit ook in videovorm doen. Het wordt dan makkelijker vindbaar voor de klant, omdat het allemaal op één plek staat. Dankzij video kan je het tevens heel goed visueel maken en ook redelijk gemakkelijk extra toevoegingen maken!

De community inspireren

Als bedrijf zelf content maken is een tijd-consumerende taak. Gelukkig hebben de meeste bedrijven, als ze het goed doen, hebben fans. Deze fans, die graag een goed woordje voor je doen, kunnen van niet-te-onderschatten zijn voor het bedrijf. Ze doen namelijk dingen met het product waar je zelf misschien niet aan denkt. Dit komt doordat ze zelf geïnspireerd worden door het product of je dienst. Jouw community zal tot in een bepaalde mate bereid zijn om je te helpen om nieuwe klanten te inspireren met content die je met de rest van de community kan delen.

Aankondigingen doen

De lancering van een nieuwe functionaliteit, product of dienst is altijd iets om trots op te zijn, daarom is het zeker de moeite om iets speciaals te doen op zo’n moment. Het hebben van een plek waarop je zulke aankondigingen kan doen en zelf kan bepalen wie het ziet, is dan enorm handig. Bepaal zelf of alleen bestaande klanten je aankondigingen zien, of kies ervoor om voor de publieke optie te gaan.

Gebruik je fantasie

De beste ideeën worden geboren wanneer je je fantasie gebruikt. Ook voor het LMS zijn honderden variaties te bedenken van de opties die we je hierboven gegeven hebben. Wees dus creatief en ga op je eigen, unieke manier met de cursussen, media en het LMS om.

Ga zelf aan de slag en start!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Download gratis ebook

Maak een landingspagina die overtuigt én krachtig is voor SEO