Digitale leermiddelen voor naast het LMS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Een LMS is een goede oplossing voor veel problemen binnen de educatie en het algemene onderwijs. Maar een LMS snijdt meestal niet alle kanten en dat maakt het mogelijk voor andere digitale leermiddelen om te schitteren. Daarom lichten we vandaag wat mogelijkheden toe die scholen of universiteiten goed kunnen gebruiken naast het LMS. Benieuwd naar het Maatos LMS?

Welke digitale leermiddelen zijn er?

Op het gebied van ouderwetse leermiddelen zijn er enkele die meteen in gedachte schieten, zoals het ouderwetse schoolbord, de boeken en de schriften. Door de groei en innovaties binnen de digitale markt komen er veel verschillende technieken en tools op de markt die geschikt zijn voor de educatie.

Techniek

Vroeger werden we op school altijd reuze enthousiast toen de televisie het klaslokaal ingerold werd. Tegenwoordig is een beamer het minimale dat een klaslokaal heeft qua techniek. Maar de trend van digitale schoolborden, oftewel Digibords, begint nu echt vorm te krijgen. Je ziet ze steeds meer en dat is mooi, aangezien deze schoolborden helpen bij de overgang naar digitaal onderwijs.

Elk huishouden heeft er wel een, een tablet. Ze zijn handig, kunnen relatief veel voor hun formaat en je kan ze flexibel inzetten. Ook in het onderwijs zijn tablets en tekentablets ideaal. Bij bepaalde stof kan je dankzij een tablet meteen aan de slag. Dat helpt dan weer bij het leren van de stof.

E-readers, deze net-niet-tablets zijn ideaal als vervanger van boeken. Nooit meer kilo’s op kilo’s meesleuren naar school. Je kan de boeken namelijk gewoon in digitaal formaat op een e-reader zetten en dan hebben studenten aan het einde van het schooljaar tenminste nog een rug.

Tools

Met het LMS kan je digitaal toetsen afnemen. Echter kan je hier maar tot een bepaald niveau de diepte mee in. Er zijn veel tools te vinden online waarmee je kan toetsen die daarvoor gemaakt zijn. Het voordeel hiervan is dat deze uitgebreider zijn en dat deze het toetsen leuker maken, door bijvoorbeeld interactie of personalisatie toe te passen.

Er zijn natuurlijk veel tools te vinden die het helpen bij het runnen van het LMS. Lees meer over onmisbare tools voor online educatie.

LMS in het onderwijs

Het LMS kan dus een mooie rol spelen in het onderwijs. Het is dan natuurlijk wel nodig om het te testen en te kijken wat er werkt én wat niet. Je kan daarom gratis een maand proberen. Dan kan je voor jezelf en voor de klas ervaren hoe het is om gebruik te maken van een leer management systeem!

Ga zelf aan de slag!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen