Een webshop toevoegen aan je je online leeromgeving

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Je wilt een cursus gaan verkopen, maar misschien kom je er gaandeweg achter dat je nog meer waardevolle content of materiaal kunt verkopen aan je cursisten. Maar hoe pak je dat op een manier aan die mooi is, goed werkt en duidelijk is voor jou én je cursisten? Met Maatos!

Verkoop meer dan cursussen

Met Maatos heb je geen aparte webshop nodig. Met onze slimme integraties verkoop je gemakkelijk aanvullende producten via hetzelfde systeem, van extra lesmateriaal tot ondersteunende producten. Wat voor producten? Dat kies je zelf! Guides, e-books, maar ook oefenmateriaal.

Waarom een e-commerce integratie en geen aparte webshop?

Wellicht heb je al een aparte webshop waarop je deze producten verkoopt, of lijkt het je makkelijker om bijvoorbeeld bestellingen via e-mail te verwerken. Dan willen we je toch met klem adviseren om dit niet te doen. Er zijn een aantal redenen om te gaan voor een integratie van je LMS en e-commerce. Waarom? Daarom:

  • Je regelt alles op één plek. Je hoeft niet dagelijks verschillende platformen te checken of te switchen tussen systemen om een goed overzicht te krijgen. Dat is puur gemak voor jezelf.
  • Maar datzelfde geldt ook voor je cursisten. Zij weten precies waar ze alles kunnen vinden. Niets zo vervelend als telkens omgeleid te worden naar een externe pagina wanneer je iets wilt kopen dat bij de cursus hoort. 
  • Data, data, data! Je verzamelt ook meteen alle data op één plek: in je LMS. Wel zo handig wanneer je je strategie hierop wilt aanpassen.
  • Het integreren van e-commerce en e-mailmarketing in je LMS zorgt ervoor dat je super effectieve e-mailmarketingcampagnes kunt opstellen. Je weet immers welke cursisten al wat gekocht hebben. 
  • Maatos ondersteunt met Mollie vrijwel alle betaalmogelijkheden. Ook hier heb je dus geen omkijken naar. Maak direct jouw Mollie Account aan.

Ben jij aan het overwegen om meer e-commerce in je leeromgeving te integreren, maar weet je nog niet hoe en wat? We kijken graag een keertje met je mee. Neem contact op met het team en we zoeken samen de meest passende oplossing!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen