Geld verdienen met je passie? Geef een cursus!

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Waar raak jij maar niet over uitgepraat? Welke skills leg jij keer op keer uit aan vrienden en collega’s? Benader je passie eens anders: het is goed mogelijk dat je geld kunt verdienen met je hobby, of nog meer geld verdienen met je beroep. In deze blog vertellen we je waarom en hoe je geld kunt verdienen met jouw passie!

De voordelen van geld verdienen met je passie

  • Het kan een mooie afleiding of aanvulling zijn op je huidige werk.
  • Je leert zelf ook meer over je vakgebied wanneer je je blijft verdiepen.
  • Je positioneert jezelf als een echte expert in jouw vakgebied.
  • Je kunt er een passief inkomen mee verdienen.

Manieren om geld te verdienen met je passie

Dankzij het internet zijn de mogelijkheden om geld te verdienen enorm gegroeid — en die ontwikkeling staat nog steeds niet stil. Wie twintig jaar geleden had gezegd dat mensen met spelletjes spelen, make-up of zelfs gewoon hun dagelijkse leven bijhouden, geld zouden verdienen, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Nu is het de nieuwe realiteit.

Heel veel mensen willen voor zichzelf beginnen, maar zitten nou eenmaal niet in de beroepsgroep of situatie waarin dat mogelijk is. Bij dat soort hindernissen, denken we vaak in de traditionele manieren van geld verdienen: ofwel in loondienst zijn, ofwel een onderneming hebben. Wie minder beren, maar vooral kansen op de weg ziet, denkt ook buiten die kaders.

Afhankelijk van waar je hart sneller van gaat kloppen, zijn er verschillende tactieken of tools om extra geld te verdienen. We zetten er een aantal op een rijtje:

  • Begin een blog: ofwel door sponsors of door het gebruik van affiliate links, kun je geld verdienen door te schrijven over het onderwerp van jouw keuze. Onze tip? Vind een niche! Reisbloggers zijn er al zoveel, maar misschien is iemand juist op zoek naar een reisblog voor kunstfanaten, waarbij je alles leert over musea in verre landen.
  • Podcasts: de audioversie van blogs! Podcasts zijn ontzettend hard aan het groeien in populariteit. Met de juiste sponsors en ook weer de juiste niche, slagen veel mensen erin om hier een fijn inkomen uit op te bouwen.
  • Vloggen: het maakt niet uit wat je ervan vindt, maar vloggers hebben een lucratief businessmodel weten te ontwikkelen. Van beautyvloggers tot jongens als Enzo Knol — er zijn talloze manieren om jezelf in de spotlight van de juiste sponsors te zetten.
  • Geef een online cursus: ben jij een designer die echt goed is in het uitleggen van Photoshop en InDesign? Ben je tweetalig en geef je af en toe bijles Spaans, maar heb je weinig tijd door andere verplichtingen? Met een online cursus kunnen je leerlingen in hun eigen tijd aan de slag, en verdien jij een passief inkomen.

Heb je niet echt een niche? Ook dan kun je je nog steeds onderscheiden, bijvoorbeeld door je manier van leren of door je op een bepaalde doelgroep te richten.

Natuurlijk zet een blog per maand of een podcast of twee weinig zoden aan de dijk. Dit soort content is hard werken, en om daar een inkomen uit op te bouwen, kost tijd en moeite. Wil je toch meer uit je passie halen? Dan is een cursus geven wat voor jou!

Van passie tot passief inkomen

Van freelancers tot fulltime werknemers en van tieners tot huismoeders en -vaders: iedereen kan een extra zakcentje, of zelfs volledig inkomen verdienen met een passief inkomen. Of het onderwerp waar je expert in bent nou te maken heeft met je beroep of niet, wanneer jij weet dat je met jouw kennis anderen op weg kunt helpen, kun je al aan de slag.

Jij stelt de cursus samen zoals jij dat wilt en maakt gebruikt van ons platform om je cursus te verkopen. Als de cursus eenmaal online staat, hoef je in principe niks meer te doen – behalve je cursus desgewenst promoten. Er is geen limiet aan hoeveel cursussen je kunt verkopen, en dus ook geen limiet aan hoeveel je kunt verdienen. Een eenmalige investering wat betreft tijd en middelen, kan je dus op de lange termijn wat opleveren.

Sharing is caring

Het gaat misschien tegen je gevoel in: als je ergens goed in bent — en met name wanneer het je beroep is — zou je nogal gek zijn om het ook anderen te leren. Extra concurrentie, toch? Bekijk het eens anders: jij kunt geld verdienen door anderen jouw skills te leren, maar behoudt je eigen concurrentievoordeel door je unieke kenmerken en eventuele niche.

Jij hebt de kennis, wij de tools

Maak je geen zorgen om de technische kant van het geven van online cursussen: in ons platform vind je alles wat je nodig hebt, zonder gedoe. Wil je aan de slag? Ontdek in deze blog alles over het maken van een online cursus. Hulp nodig? Neem contact op of check onze andere blogs!

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Voorkom deze fouten!

Download ons gratis e-book en voorkom de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen.

Download gratis e-book

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Maak jij deze 10 fouten niet?

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.