platform essentials lms 2021

Platform essentials voor een LMS in 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Als je dacht dat 2020 het jaar van online leren was, wacht dan maar af tot 2021. Steeds meer ondernemers en coaches maken de switch naar online. Niet alleen vanwege corona, maar ook vanwege de extra voordelen die dat met zich meebrengt. Zo kun je veel meer verkopen, zonder beperkingen. Tenminste: als je voor het juiste Learning Management System kiest.

Want nu massaal de switch wordt gemaakt naar online lesgeven, schieten niet alleen cursussen als paddenstoelen uit de vochtige herfstgrond. Er komen ook steeds meer Learning Management Systems bij. Maar hoe kies je de juiste voor jouw cursus, doelgroep en doel? Welke functionaliteiten zijn belangrijk en hoe belangrijk is ervaring? Laten we kijken naar wat de platform essentials voor een LMS in 2021 zijn.

Betaalmogelijkheden die up-to-date zijn

Zoveel mensen, zoveel wensen. Stel je even voor: je potentiële cursist is razend enthousiast over je cursus. Ze kunnen niet wachten om te kopen en wanneer het moment daar is…wordt hun favoriete betalingsoptie niet ondersteund. Geef toe: zelf geef je dan vaak al snel op. 

Zorg dat je kiest voor een LMS dat niet alleen in jouw behoeften voorziet, maar ook in die van je cursisten. Er gaan alleen maar meer betalingsmogelijkheden bijkomen, dus zorg dat je daarop voorbereid bent. Met alleen iDEAL ga je het niet meer redden. 

Data, data, data

Wie serieus aan de slag wil met het promoten van zijn of haar cursus, wil vooral ook weten: wat werkt er wel, en wat niet. Data is daarom cruciaal. Je Maatos cursusomgeving koppel je eenvoudig aan je favoriete marketingtools zoals MailChimp of ActiveCampaign. Ook kun je met slimme integraties inzicht krijgen in de analytics van je cursuspagina en bijsturen waar nodig. Onmisbaar voor wie in 2021 echt wil scoren met zijn cursus!

Een sterke community

Geen technisch hoogstandje, maar een persoonlijk tintje. Juist nu alles online gaat, missen veel mensen vaak de kracht van persoonlijke hulp. Kies daarom voor een LMS waar ook een sterke community aanhangt. Bij Maatos (en Soofos) maken we dat extra makkelijk en toegankelijk door een Facebookgroep voor alle instructeurs waar vragen kunnen worden gesteld en kennis kan worden gedeeld. Ontzettend simpel, maar ook ontzettend krachtig. 

SEO-optimalisatie

Nu al die cursussen online gaan, kan het alleen maar lastiger worden om goed gevonden te worden. Zorg er daarom voor dat je een LMS kiest waarbij SEO geen extraatje is, maar in de basis van het platform is ingebouwd. Met Maatos zit je goed. SEO is allang geen speciale techniek meer, maar de basis van een gedegen marketingplan. Kies voor een platform dat het dan ook zo behandelt.

E-commerce mogelijkheden

Wil je alleen een cursus verkopen, of zie je (in de toekomst) ook mogelijkheden voor aanvullende producten? Je wilt daarop voorbereid zijn. Online instructeurs zijn ook ondernemers, dus kansen moet je kunnen pakken. Ga dus voor een LMS dat ook opties voor e-commerce biedt. Zo hou je ook alles op één plek: handig voor jou, en je cursisten.

Ga jij in 2021 een online cursus uitbrengen?

Spannend! Wij zijn benieuwd, maar staan vooral voor je klaar: heb je vragen over hoe een LMS als Maatos nou werkt, en wat jij nodig gaat hebben? Let’s talk. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen