In dit artikel vind je slimme trucs om meer cursisten binnen te halen voor jouw online cursus

Slimme trucs om meer cursisten binnen te halen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Zit er geen groei meer in je verkoopresultaten? Soms is het dan het moment om een kleine booster in te zetten! In deze blog vind je een aantal trucjes waarmee je sneaky meer cursussen verkoopt.

Bied gratis proeflessen aan

Stel, je ziet een prachtig ingepakt cadeautje. Je weet niet wat erin zit, maar de verpakking belooft veel goeds. Er staan woorden op zoals professioneel, uniek, entertaining, en zo gaat het nog even door. 

Maar, je moet er 89 euro voor betalen. Zonder dat je het open mag maken eerst.

Dat is wat je cursisten ervaren als ze je cursus zien. Natuurlijk ziet het er op papier allemaal goed uit, maar ze willen weten hoe het echt zit.

Die twijfels kun je wegnemen door een of meerdere gratis proeflessen aan te bieden. 

In onze 6-week challenge om meer cursisten binnen te halen, gaf Lonne de volgende tips:

Wees niet bang om te veel gratis weg te geven. Je cursus biedt toch veel meer waarde dan die drie lessen los van elkaar? Het geheel is meer dan de som der delen!

“We beginnen de challenge makkelijk. Kies voor deze tip drie lessen uit die voldoen aan de volgende criteria: 

  • De les is representatief voor je cursus. De les (en jij) ziet er goed uit, het is niet een one of a kind les binnen je cursus. Je vertelt leuk en positief, je expertise komt goed over.
  • De les voegt op zichzelf al waarde toe, omdat deze gaat over een veelvoorkomend probleem of vraagstuk rondom jouw cursusonderwerp of geeft een totaal nieuwe kijk op jouw cursusonderwerp.

Markeer deze lessen als gratis proeflessen en promoot ze op social media.

Pro-tip: Maak een gratis mini-cursus van de proeflessen en voeg wat extra leuke bonus lessen toe aan je cursus.”

Zo weten je cursisten dat ze geen kat in ‘n zak kopen en zijn ze eerder geneigd om voor the real deal te gaan.

Start een Refer-A-Friend systeem

Niemand is zo goed in marketing als je eigen klanten. Wil je je verkoop een boost geven? Geef je cursisten dan korting als ze iemand anders binnenhalen, en geef die persoon ook korting. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect waar jij verder vrij weinig aan hoeft te doen, behalve deze actie natuurlijk promoten.

Maak aantrekkelijke pakketten

Je kent het wel: je hebt eigenlijk alleen maar dat ene product nodig, maar dan zie je het in een cadeauset met andere producten. Dat lijkt op een nog betere deal, toch?

Zo kun je je cursisten ook binnenhalen. Geef extra’s weg bij je cursus, zoals een e-book ter waarde van een bepaald bedrag, of een extra mini-cursus. Die producten heb je toch al gemaakt, dus het kost je in principe niet nog meer om ze aan te bieden.

Kondig fikse flash sales aan

The clock is ticking! Weet je waarom mensen massaal hun slag slaan op Black Friday? Omdat ze weten dat er dan kortingen zijn, en ze weten wanneer die korting voorbij is.

Dit principe kun je ook toepassen op je cursus. Kondig aan dat je bijvoorbeeld een hele week korting geeft, en dat daarna weer de normale prijzen gelden. Dit kan heel wat mensen over de streep trekken die aan het wachten waren op dat laatste zetje.

Geef gratis 1-op-1 calls

Heb je een high-value cursus en wil je grote klanten/cursisten binnenslepen? Dan kan een beetje persoonlijke aandacht echt wonderen doen. 

Bied iedereen die daar interesse in heeft een korte call aan om je voor te stellen en om met ze af te stemmen of de cursus iets voor hen is. Daar wordt het ook een stuk exclusiever mee: je laat zien dat je niet zomaar iedereen wilt binnenhalen.

Wat zou jou overtuigen?

Durf gek te doen en te dromen! Er worden enorm veel cursussen aangeboden, dus je mag best iets speciaals aanbieden. Denk altijd bij elke aanbieding die je verzint: zou ik hier zelf voor vallen? 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Maak een landingspagina die overtuigt én krachtig is voor SEO