tips online cursus beweging

Move it met Maatos! 5 Tips voor een cursus vol beweging

Yoga, dansen, stretchen, hardlopen: een online cursus betekent zeker niet dat je alleen maar met je neus achter een scherm geplakt zit. Wil jij een cursus maken waarin je cursisten lekker gaan bewegen? Houd dan deze tips in gedachten wanneer je je video’s opneemt en cursusmateriaal samenstelt. 

  1. Voeg indien mogelijk oefeningen toe voor beginners of mensen met een beperking

Hoe toegankelijker je cursus is, hoe beter. Niet iedereen zal op hetzelfde niveau zitten, of sommige mensen zijn net iets te ambitieus. Je zorgt ervoor dat mensen de motivatie niet verliezen door varianten aan te bieden voor beginners of mensen die een fysieke beperking hebben. Hoe meer mensen kunnen meedoen, hoe leuker! 

  1. Wees realistisch over de ruimte en spullen die je cursisten hebben

Ga er maar even vanuit dat de meeste mensen geen sportschool of groot veld tot hun beschikking hebben als ze met je cursus aan de slag gaan. Als je een aantal oefeningen (of volledige cursus) opneemt die vanuit een huiskamer gedaan kunnen worden, hou hier dan rekening mee in de bewegingen die je mensen laat doen.

  1. Geef duidelijk aan wat cursisten nodig hebben (voor ze je cursus kopen)

Je wilt teleurstelling voorkomen. Maak je een cursus waar iemand speciale spullen voor nodig heeft of een riante ruimte om in te rollen en springen, geef dat dan duidelijk aan in je cursusomschrijving. Je wilt niet dat mensen achteraf kunnen zeggen dat ze dit niet hadden verwacht. 

  1. Geef mensen de mogelijkheid voor privésessies en feedback

Wat voor de een aanvoelt als de downward facing dog, ziet er voor een ander uit als een cat pose. Bij bepaalde sporten wil je voorkomen dat mensen de oefeningen fout uitvoeren, vooral om blessures te voorkomen. 

Geef je cursisten daarom de mogelijkheid om een privé (online) sessie bij je te volgen, of op een andere manier feedback te verzamelen, bijvoorbeeld door via zoom lessen te geven of door foto’s of video’s op te sturen en daar feedback op te geven.

  1. Laat cursisten in een groep trainen (ja, dat kan ook online)

Community is en blijft key, ook als je cursus rondom beweging wordt gemaakt. We weten allemaal dat een maatje hebben echt werkt als een stok achter de deur. Maar hoe doe je dat met een online programma? 

Mensen hoeven niet fysiek in elkaars woonkamer te komen sporten. Je kunt bijvoorbeeld naast je online cursus ook een wekelijkse groepssessie over Zoom organiseren. Dat zorgt ervoor dat er connectie plaatsvindt en je leert je cursisten beter kennen!

  1. Creëer aparte challenges (buiten je cursus om)

Een andere geweldige manier om community te creëren en van cursisten echt fans te maken, is door ook aparte challenges te organiseren, bijvoorbeeld via social media. Die kun je overigens ook openen voor niet-cursisten, om hen eventueel te overtuigen om zich aan te sluiten bij je cursus. Hoe dan ook, het houdt cursisten super gemotiveerd!

Benieuwd naar een voorbeeld van een Maatos cursus waarin cursisten lekker kunnen bewegen? Check hier de website van Yoga Simon!

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Op zoek naar jouw niche?

Download onze gratis resource hoe je in 5 stappen jouw niche vindt

Download gratis resource

Vind in 5 stappen jouw niche

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Ga in 5 stappen dieper in op je doelgroep

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.