betalingsmogelijkheden cursus verkopen

Veilig betalingen innen voor je cursus doe je zo

Er zijn heel wat betalingsprogramma’s voor het verkopen van je cursus. Bij Maatos hoef je je niet druk te maken over het vinden van een programma of plug-in om je betalingen te innen. Handmatig betalingen verzamelen, bijvoorbeeld met PayPal-gegevens of je IBAN is ook niet meer van deze tijd. Wij maken het jou en je cursisten makkelijk. Met Mollie.

Wie is Mollie

Zie Mollie als de contactpersoon tussen jouw cursuspagina en je zakelijke rekening. Wanneer iemand een cursus aanschaft, verzamelt Mollie het geld. Wanneer alles netjes binnen is, geeft ze het aan jou. 

De voordelen van Mollie voor jou als verkoper

 • Je kunt zelf instellen hoe vaak je geld uitgekeerd wil krijgen van Mollie. 
 • Ook als je (nog) niet over een zakelijke rekening beschikt, kun je al met Mollie werken. Je geld wordt dan simpelweg veilig bewaard tot je een rekeningnummer doorgeeft.
 • Mollie biedt meer dan 20 betaalmethodes aan. Concurrenten als Stripe bieden bijvoorbeeld geen PayPal aan. Hierdoor zou je omzet mis kunnen lopen. Met Mollie zit je altijd goed!
 • Het ziet er goed uit en werkt goed. Onze online cursusomgeving integreert naadloos met Mollie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om lastige codes of plug-ins. 

–> Direct Mollie uitproberen? Meld je gratis aan!

De voordelen van Mollie voor je cursisten

Die meer dan 20 betaalmethodes zijn ook een voordeel voor je cursisten: er zit altijd wel een mogelijkheid voor hen tussen. iDEAL en PayPal, de populairste betaalmethodes in Nederland, werken vlekkeloos met Mollie. Zo kunnen je cursisten in Nederland betalen met iDeal, overboeking, creditcard, PayPal en meer. In België kun je o.a. werken met MisterCash.

Veelgestelde vragen over betalingen en je cursus

Hoeveel gaat er naar Mollie?

Mollie is een van de goedkoopste betalingsprogramma’s op de markt. Je betaalt alleen per transactie. Er zijn geen maandelijkse kosten, uitbetaalkosten of andere administratieve kosten.

 • Voor een iDEAL-transactie betaal je bijvoorbeeld  €0,29. 
 • Voor een PayPal-transactie draag je slechts 0,10 af. 

Heb ik een KvK-nummer nodig om van Mollie gebruik te kunnen maken?

Ja. Om gebruik te maken van sommige diensten, zoals Mollie en dus iDEAL-betalingen, heb je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig. Zonder een inschrijving kun je je niet aansluiten en kun je deze service niet aan jouw klanten aanbieden. Check ook even deze blog over belastingen en het verkopen van cursussen!

Hoe vaak en hoe veel kan ik uitbetaald worden?

De keuze is reuze! Plus, je hoeft niet extra te betalen voor bijvoorbeeld dagelijkse uitbetalingen. Let wel: het minimumbedrag waarbij Mollie kan uitkeren, is 5 euro.

Je kunt kiezen uit:

 • Elke werkdag
 • 1x per maand (1e werkdag van maand)
 • 2x per maand (1e en 15e)
 • 1x per week, op een zelf gekozen werkdag
 • 2x per week (dinsdag & vrijdag + altijd op de eerste werkdag van de maand)

Geen gedoe met Maatos

Maatos integreert volledig met Mollie. Het is dan ook sterk aan te raden om een eigen mollie account aan te maken als je wilt starten met Maatos. Het goedkeuren van een account kan even duren. Vraag dus direct jouw eigen Mollie account aan, zodat je geen vertraging oploopt. W

Start met het effectief verkopen van je cursus in een professionele omgeving, zonder rompslomp met coderen, zelf bouwen en tools uitzoeken. Wij maken het je makkelijk. Ontdek alle mogelijkheden van Maatos!

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.