Plan van aanpak voor jouw cursussite? 🚀

Ons verhaal

Hi! Wij zijn Anton & Joris

Wij zijn vastberaden om online leren zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Onze eerste stappen hebben we in 2015 gezet met Soofos, een marktplaats voor online cursussen.

Wij merkten dat er een wens ontstond vanuit online instructeurs om meer met hun kennis te doen en meer controle te hebben over hun aanbod.

Om een invulling aan deze wensen te geven, zijn we aan Maatos gaan bouwen. Een plek waar je, zonder technische kennis, een eigen cursus omgeving kunt maken waar jij jouw cursus kunt onderbrengen, beheren en verkopen.

Precies zoals jij het wil. Jij hebt de kennis en de touwtjes in handen, wij leveren de tools.

Naast het faciliteren van eigen online omgevingen is Maatos ook de plek waar wij onze kennis, expertise en inzichten delen om jou te helpen jouw cursus makkelijker te maken en beter te verkopen.

Anton & Joris
Founders Maatos

Van zolderkamer naar zandstrand

In 2015 begonnen de studievrienden Joris en Anton met hun ondernemersavontuur door Soofos op te richten. Soofos moest hét platform van Nederland worden dat online leren toegankelijk maakt.

In twee jaar tijd groeide Soofos uit tot een van de grootste marktplaatsen voor online cursussen in Nederland. Al snel bleek dat mensen onze omgeving en mogelijkheden om cursussen te maken erg fijn vonden.

Toch was Soofos niet geschikt voor iedereen. Er waren instructeurs op zoek naar een éigen plek, een eigen omgeving in hun eigen huisstijl, waar ze zelf de controle hebben over hun marketing. Na eerst een aantal custom platformen geleverd te hebben, is in 2019 een nieuw label opgericht: Maatos.

Maatos werd de oplossing voor instructeurs die een eigen cursus willen maken en verkopen. Op een eigen omgeving, met alle moderne tools en mogelijkheden, maar zonder omkijken naar het onderhoud. Dat nemen wij volledig uit handen.

Alles wat we deden was online en dat bracht ons aan het denken. Als we alles online doen, kan je dat vanaf overal doen! Het idee kwam al snel om de koude winter in Nederland over te slaan en vanuit een warmere plek te werken.

Met het team werd de Fiat Panda 100HP ingeladen met alle schermen, koffers en spullen die we toen nog dachten nodig te hebben. De tocht over besneeuwde bergtoppen, bracht ons in Valencia waar we onze eerste test als locatie-onafhankelijke werkers begon.

Drie maanden later was de conclusie dat dit goed voelde. We wilden dit meer, de vrijheid om te gaan en staan waar we wilden. Het werd dus tijd om het bedrijf om te bouwen naar een remote bedrijf, waar het team efficiënt kan werken aan de groei van Maatos (en Soofos), zonder afhankelijk te zijn van onze locatie.

Vandaag de dag wordt nog altijd hard gewerkt aan beide ondernemingen. Dagelijks zijn wij druk bezig de platformen te verbeteren en om betere oplossingen te bieden. Jaarlijks komen we minimaal 2 maanden samen om dit nog verder te verbeteren, om van elkaar te leren en inspiratie op te doen uit alle mogelijkheden.

Het heeft zich vertaald in een vrije cultuur, waar we veel waarde hechten aan eigen ontwikkeling. Waar jij als persoon op alle vlakken kan groeien.

Wij geloven erin dat het niet nodig is om meer dan 32 uur per week te werken, je moet tijd hebben voor je eigen ding. In die vier dagen, vinden we ook nog ruimte om een halve dag te spenderen aan je eigen ontwikkeling. Aan dingen die je zelf leuk of belangrijk vindt.

Het is ons gelukt om de vrijheid te krijgen die we zoeken, continu het avontuur te kunnen aangaan zonder dat ons werk hierdoor (negatief) beïnvloed wordt. Sterker nog het geeft een extra motivatie die je goed terug ziet in de prestaties van het hele team!

Op naar een prachtige toekomst waarin we kunnen doen wat we belangrijk vinden. Waar we Maatos hét bedrijf kunnen maken waarmee we anderen kunnen inspireren. Dé oplossing kunnen maken waarmee iedereen eenvoudig een eigen online cursus omgeving neer kan zetten.
Wij zullen ons blijven inzetten zodat jij online les kan geven op jouw manier. En hopelijk met ons, jij ook!

Nog meer weten over ons?

Neem een kijkje in ons brand boek daar vertellen we je alles.

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Zijn al je vragen beantwoord?

Een eigen online cursus en website maken is niet niks. Wij zijn er graag voor je. Neem gerust even contact met ons op dan kijken we (geheel vrijblijvend) of we je verder kunnen helpen. 

Betere cursussen maken en meer verkopen?

Schrijf je in voor onze updates en ontvang wekelijks de beste tips, tools en trends in jouw inbox