automation tools

Tijd besparen als ondernemer? Onze 3 favo automation tools

Robots en automation zijn er niet om mensen te vervangen, maar om mensen te ondersteunen. Van AI tot handige shortcuts: wie er slim gebruik van weet te maken, wordt juist onvervangbaar in deze economie.

Ook voor jou als ondernemer en instructeur kan automation ontzettend goed van pas komen. Want: zo hou je meer tijd over voor de dingen die er echt toe doen, en die nooit door een computer gedaan kunnen worden. Zoals uiteten met je familie, of een goed gesprek met een potentiële klant.

Wat kun je allemaal automatiseren?

Alles! Van je content distributie tot je klantenservice, er is overal wel een tool voor. Zo bepaal je wat je kunt automatiseren:

  • Houd per week of maand eens bij welke taken vaak terugkomen.
  • Reken uit hoeveel tijd je hier gemiddeld aan besteed.
  • Ga op zoek naar een tool (wij geven je tips) die die taken makkelijker kan maken of kan automatiseren
  • Do the math: is het het waard om die tool aan te schaffen, in plaats van het zelf blijven doen? Spoiler alert: vaak wel.

Er zijn talloze tools voor automation. In dit artikel behandelen we drie van onze persoonlijke favorieten en geven we voorbeelden over wat je ermee kunt.

Zapier: dé tool vaar alles omtrent automation

Broodnodig in je toolbox voor automation: Zapier. Deze handige tool heeft integraties met vrijwel elke app die je kunt bedenken. Dankzij Zapier kun je ‘Zaps’ instellen, met automatische acties. Denk aan:

  • Social media content distribueren via al je kanalen tegelijk
  • Automatisch blogs tot nieuwsbrieven omzetten
  • Follow-up e-mails versturen voor je e-mailmarketing
  • Je Zoom-tabblad sluiten nadat de meeting is afgelopen
  • Automatisch om feedback of een review vragen na aankoop van een cursus
  • En nog veel, veel meer.

Met Zapier kun je dus vrijwel alles in je professionele en persoonlijke leven automatiseren. Ons advies? Houd goed bij welke taken vaak voorkomen, en ga op zoek naar een Zap die erbij past. Elke minuut die je spaart, kun je aan leukere dingen besparen!

Notion: overal een template voor

Een welkomstpagina, FAQ, opdrachten, contracten – you name it, Notion heeft er een template voor. Hoe helpen deze je tijd besparen? 

Je hoeft niet meer voor elke cursist vanaf 0 te beginnen. Je kunt de templates makkelijk bewerken en met een integratie als Zapier automatisch naar de juiste pagina verwijzen als er vragen zijn.

Gebruik Trello om je to-do list automatisch op te stellen

Zit jij altijd te knoeien met mails uit je inbox als ongelezen te markeren, omdat je ze later op je to-do list wil zetten? Stop! Met Trello kun je automatisch alle mails die binnenkomen naar je to-do lijst versturen. Je maakt er simpelweg in een paar seconden een e-mailadres voor aan, en ‘forward’ alle mails waar je wat mee moet. Klaar! En: het werkt ook voor Slack berichten. 

Waar zou jij minder tijd aan willen besteden?

Je kunt er ondertussen vanuit gaan dat er overal wel een automatiseringstrucje voor is. Waar loop jij dagelijks, wekelijks of maandelijks tegenaan?

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Maak een landingspagina die overtuigt én krachtig is voor SEO

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.