Hoe kun je ChatGPT inzetten voor je online cursus?

Wie de afgelopen weken ook maar even online was, heeft er vast van gehoord: AI heeft een flinke stap genomen en is met ChatGPT plots een stuk makkelijker te gebruiken, en ook gratis. 

Misschien heb je er al eens mee gespeeld. Misschien ben je bang dat het je je baan gaat kosten. Maar wij willen je geruststellen: zo’n vaart zal het niet lopen. Wij leggen je in dit artikel wel uit hoe je je werk iets gemakkelijker kunt maken met dit soort chatbots.

Wat is ChatGPT?

In principe is het een chatbot, maar dan wel een hele slimme. Je kent vast die chatbots op websites die absoluut geen zinnige antwoorden geven, en waarbij je gewoon zo snel mogelijk met een mens wil spreken. ChatGPT is een stuk beter, en heeft overal een antwoord op. 

ChatGPT is een variant van de populaire taalmodel GPT (Generative Pre-training Transformer). 

ChatGPT is een soort taalmodel dat is aangepast voor het maken van chatbot-stijl conversatie. Het kan menselijk-achtige antwoorden genereren op vragen die worden gesteld op basis van wat het heeft geleerd van grote hoeveelheden tekstdata. Het is getraind op conversatiedata en heeft technieken die het helpen om antwoorden te geven die geschikt zijn voor chatbot-stijl conversatie. Het wordt gebruikt in allerlei toepassingen, zoals klantenservice, sociale media en online onderwijs.

Wat kan ChatGPT?

Natuurlijk is het handig als iemand overal een antwoord op heeft. Maar ChatGPT is meer dan een luxe versie van Google. Het kan ook creatieve antwoorden geven, en zelfs hele gedichten. Zie hier:

Niet echt een nieuwe Shakespeare, maar het leert dus steeds beter worden hierin, en afhankelijk van het onderwerp en de taal is het een stuk beter.

Hoe kun je ChatGPT inzetten voor je online cursus?

We raden je niet aan om deze chatbot de inhoudelijke content van je cursus te laten schrijven. Mensen kloppen immers bij jou aan voor je expertise, en je wilt je persoonlijkheid in je cursus verwerken.

Waar je ChatGPT wel voor kunt gebruiken? Als ondersteuning bij je content marketing. Je kunt de bot vragen om opzetjes voor tweets, blogs, social media captions en meer. Ook kun je er af en toe mee sparren (ja, het klinkt vreemd, maar het is echt zo) om op nieuwe ideeën te komen. Vraag het maar eens om inspiratie voor nieuwe blogs. Dat deden wij ook. We kregen dan wel antwoord in het Engels, maar het gaat vooralsnog om het idee. 

Gaat deze AI banen kosten?

Vooralsnog niet. Het is absoluut nog niet perfect, en veel bedrijven zijn er niet klaar voor om hun vertrouwen in een chatbot te stoppen. De menselijke touch blijft toch belangrijk. 

Wel kun je deze chatbot dus gebruiken om je werk makkelijker te maken. Check ook deze gratis cursus om meer te leren!

Heb jij al gespeeld met ChatGPT?

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Jouw cursus vaker verkopen?

Download onze gratis resource hoe je een landingspagina maakt die overtuigt én krachtig is voor SEO

Download gratis ebook

Maak een landingspagina die overtuigt én krachtig is voor SEO

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Ontdek hoe je jouw cursus vaker kunt verkopen

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.