Geld verdienen als digital nomad: verkoop een cursus!

Een van de dingen die we dit jaar collectief geleerd hebben, is dat veel meer beroepen op afstand uitgevoerd kunnen worden dan we voorheen voor mogelijk hielden. Niks nieuws voor digital nomads. Heb je de smaak te pakken en laat je baas je de wijde wereld in — zodra dat weer mag? Overweeg dan ook om als digital nomad een cursus te gaan verkopen. Wij leggen je uit waarom.

Wat is een digital nomad?

Iemand die locatieonafhankelijk, online werkt en een nomadisch bestaan leeft: veel reizen dus. Niet te verwarren met continu op vakantie zijn: digital nomads werken wel degelijk hard, alleen zitten ze niet van 9 tot 5 op een kantoor.

Veel digital nomads zijn freelancers of runnen een eigen onderneming. Maar ook als werknemer van een bedrijf kun je als digital nomad werken. Het is niet het meest vaste bestaan: je inkomsten en uitkomsten kunnen nogal schommelen, afhankelijk van waar je bent. Daarom is het goed om een basis te hebben. 

Waarom als digital nomad een online cursus verkopen een goed idee is

Allereerst is het natuurlijk hartstikke leuk om een cursus te maken en zo je kennis van je vakgebied te delen. But, there’s more.

Een cursus verkopen zorgt voor een passief inkomen

Na je eenmalige investering wat betreft tijd en middelen, kun je een cursus zo vaak en zo lang als je wilt blijven verkopen. De verkoop kan gestaag op de achtergrond doorlopen, terwijl je andere werkzaamheden uitvoert. Zo is het een fijn extraatje, of zelfs een mooie basis waar je je inkomen verder op kunt uitbouwen. Heel fijn voor de minder drukke maanden of de duurdere bestemmingen op reis.

Je zet jezelf neer als autoriteit in je vakgebied

Niets laat meer zelfvertrouwen en kennis van je vak zien, dan wanneer je bereid bent het te delen met anderen. Je laat met een online cursus zien dat je genoeg van je werk of passie weet om jezelf als expert te profileren en anderen iets te kunnen leren. Zeker ook dat laatste, kennis overdragen, is een belangrijke skill die je zo op een lucratieve manier laat zien. Een, twee, drie vliegen, in een klap. Vooral als freelancer is dit een mooie manier om jezelf uit te stallen, maar ook als werknemer, voor het moment dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Je leert ook zelf nieuwe vaardigheden

Heb je al eerder een cursus gemaakt? De kans is klein. Nu ga je dan ook aan de slag met zaken als video’s maken en bewerking, scripts schrijven, presenteren en online marketing. Het vraagt om de nodige creativiteit (maar niet zozeer technische skills, dat doen wij voor je!). Daar steek je dus zelf ook nog wat van op.

Waar wil jij als digital nomad naartoe?

Of je nu een nieuwe carrière start of zo snel mogelijk weer je koffers pakt en je digital nomad bestaan voortzet, het heeft gebleken dat het goed is om altijd een buffer achter de hand te hebben. Een cursus verkopen kan dat laatste puzzelstukje tot je volgende vliegticket zijn, en dat daarna, en dat daarna…Goede reis!

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis resource

Vind in 5 stappen jouw niche

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.