Hoe vind je goede afbeeldingen voor je online cursus?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Waarom zijn goede afbeeldingen cruciaal voor je cursus?

De manier waarop de klant naar de cursus kijkt vóór het kopen van de cursus is van invloed op de uiteindelijke keuze. Als alle aspecten van de cursus overtuigend moeten zijn, dan moeten de afbeeldingen dat natuurlijk ook zijn. Visuele aspecten, zoals afbeeldingen, hebben namelijk de meeste invloed op de uitstraling van de pagina. Overtuigen kan je dus ook met goede afbeeldingen. Als het op een goede cursus lijkt, dan koopt een klant hem misschien wel!

Wat maakt een goede afbeelding goed?

Of een afbeelding goed is, ligt natuurlijk gedeeltelijk aan de persoon die er naar kijkt. Bij de een kan het een ander gevoel oproepen, dan bij een ander persoon. Toch weet jij zelf als geen ander welk gevoel je op iemand wil afroepen met je afbeelding. Een goede afbeelding illustreert dus precies datgene wat je wil laten zien.

Waar kan je de afbeeldingen vinden?

Het vinden van afbeeldingen kan een flinke opdracht zijn. Niet iedereen kan namelijk een topfotograaf zijn. Het is maar goed dat er genoeg afbeeldingen en foto’s op het internet staan, waarvan je gebruik kan maken.

Rechtenvrije afbeeldingen vinden

Voor veel foto’s op het internet moet je betalen, maar er zijn ook genoeg gratis afbeeldingen en foto’s te vinden. Wij hebben er een paar voor je verzameld, waar je gratis stockfoto’s en mock-ups kan downloaden.

Onze favoriete stockfotowebsites

Hieronder staat een lijstje met onze favoriete stockfotowebsites, waarvan jij gratis gebruik kan maken om jouw cursus te verbeteren. Deze gebruiken we zelf al jaren en bevelen we iedereen dan ook zonder problemen aan:

Hoe optimaliseer je jouw afbeelding voor het web?

Je afbeelding moet op twee gebieden geoptimaliseerd worden, namelijk de grootte en de leesbaarheid. Een afbeelding met een te grote bestandsgrootte duurt lang om te laden en dat is het laatste wat je wilt op je website of cursus. De afbeelding moet je dan dus gaan optimaliseren, zonder dat de kwaliteit van de afbeelding vermindert. Een dergelijke optimalisatie kan je doen met de volgende tool:

Deze om afbeelding te optimaliseren: TinyPNG

Een afbeelding moet overigens ook leesbaar zijn voor schermlezers. Deze zijn echter niet instaat om precies te achterhalen wat er in een afbeelding staat. Daarom is het van belang dat je de Alt-teksten van de afbeelding goed gebruikt om uit te leggen wat de afbeelding is. Omdat dit ook belangrijk is voor Google moet je deze in elk geval gebruiken.

Aan de slag met je eigen cursus

Nu je weet hoe je goede afbeeldingen kan vinden voor je cursus moet je natuurlijk wel aan de slag gaan. Dus wacht niet en ga meteen van slag! Beginnen met je eigen cursusomgeving? Neem dan een kijkje bij de kenmerken van het Maatos LMS.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Download gratis resource

Vind in 5 stappen jouw niche