Inspelen op trends in de online cursus markt

Er is altijd iets nieuws te leren, niet alleen voor je cursisten, maar ook voor jou! Daag jezelf uit en speel in op de laatste trends in de online cursus markt om betere cursussen te geven, en zelf ook wat nieuws op te steken.

Of het nou gaat om ontwikkelingen in je eigen vakgebied, de talloze trends in online tools die niet stil lijken te staan, of een hype waar iedereen het over heeft – er is altijd wel een slimme manier om je cursus nog beter te maken. Toe aan iets nieuws? Wij geven je in deze blog wat inspiratie!

Je cursus uitbreiden

Je cursus uitbreiden kan op verschillende manieren. Merk je dat cursisten op zoek zijn naar extra lesstof over een bepaald onderwerp? Zorg dan voor verdieping, en speel in op een specifiek aspect van je lesmateriaal. Dit kun je in de markt zetten als een expert-cursus, en natuurlijk maak je hier gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online cursussen.

Is er een trend in je vakgebied? Speel daar dan slim op in! Dit kunnen grote veranderingen in het vakgebied zijn, maar ook hypes – iemand die echt expert wil worden, wil overal van op de hoogte zijn. Je fotografiecursus kun je uitbreiden met fotografie voor Instagram, je Photoshop cursus kun je aanpassen op trends in de designwereld, en ga zo maar door: je vakgebied staat nooit stil, dus je cursus zou dat ook niet moeten doen!

Nieuwe manieren van leren

Er zijn niet alleen veel trends te signaleren in verschillende vakgebieden en markten, maar ook in de manier waarop we leren. Een online cursus is al een flinke stap vooruit van een saai cursusboek, maar daar hoef je het niet bij te laten. Speel in op de volgende trends om je cursus nog beter te maken!

Ready, Set, Gamification!

We leren door te doen, en we vinden het extra leuk om iets te doen, als het niet voelt als leren. Leren door te spelen is ontzettend effectief, en voegt waarde toe aan je online cursus. Voeg dus vooral een spelelement toe aan je cursus. Denk hierbij aan individuele, op zich zelf staande uitdagingen voor je cursisten, maar ook spelelementen waar ze tegen andere cursisten kunnen opnemen. Fotografiecursus? Stel een wedstrijd in via social media waar ze hun resultaten kunnen delen. Dat zorgt voor een extra stuk uitdaging, maar ook voor nog meer interactie – wat ook weer helpt in het bereik van je cursuspagina.

Meer tips nodig? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Less is echt more met microlearning

Geef je cursusmateriaal een frisse update: hak het in stukjes! We hebben het allemaal druk, druk, druk, en onze spanningsboog is vaak maar net zo lang als de treinrit van huis naar werk. Heb je uren aan videomateriaal voor je cursus, of lange blogs? Deel dit op in kleinere stukken, waarbij je ook meer de diepte in kunt gaan. Je kijkt dan meteen met een frisse blik naar de inhoud van je cursus, waardoor je makkelijk eruit kan halen wat niet meer van toepassing is, of toevoegen wat relevant is op dit moment. Zo geef je je cursisten ook de mogelijkheid om in kleine doseringen je cursusmateriaal tot zich te nemen, een leertechniek die beter blijkt te werken!

En nu, aan de slag!

Wil je nog meer mogelijkheden ontdekken om je cursus een nieuwe twist te geven? Lees hier alles over de trends die wij voorspellen in de online cursus markt voor 2020. Bekijk alle opties die Maatos je biedt voor het ontwikkelen van je eigen online cursus hier, en probeer het 30 dagen lang gratis uit. Waar wil jij meteen mee aan de slag gaan?

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Op zoek naar jouw niche?

Download onze gratis resource hoe je in 5 stappen jouw niche vindt

Download gratis resource

Vind in 5 stappen jouw niche

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.