Ga online geld verdienen dankzij je eigen cursus

Waarom kan je geld verdienen met je eigen cursus

Het aanbieden van een online cursus is een van de meest toegankelijke manieren om tegenwoordig online geld te verdienen. Dit komt doordat veel mensen kennis opdoen over datgene waar ze goed in zijn. Gelukkig voor hen is er ook een grote groep mensen die opzoek is naar juist die kennis! Heerlijk voor de instructeur, want dit betekent dat er vraag is naar het product.

Geen fysiek product, dus makkelijker geld verdienen

Het voordeel van het aanbieden van informatie is dat je er geen product voor op de plank hoeft te hebben liggen. Het mooie aan een digitaal product is dat je deze niet hoeft af te leveren bij iemands voordeur. Heerlijk. Scheelt je enorm veel logistieke rompslomp. Dit zorgt er ook voor dat alles wat je doet volledig digitaal is en dit maakt het mogelijk om je weer locatie-onafhankelijk te doen, waardoor je bijvoorbeeld vanuit de trein of zelfs vanuit het buitenland kan werken!

Hogere marges op eigen platform

Het hebben van een cursus is één, het verkopen van je cursus op je eigen platform is een tweede goede stap. Het voordeel van een cursus op een ander platform is dat je er zelf geen onderhoud aan hebt, maar je levert daarvoor wel in op je marge.

Op je eigen platform, zoals met Maatos, kan je de cursus ook verkopen, alleen pak je dan wel de volledige marge. Als je de cursus meerdere malen verkoopt, dan voel je dat financiële voordeel sterk. De eerste stap hierin is en blijft natuurlijk wel het maken van een goede cursus!

Geen andere tussenpersonen

Je hebt het voordeel dat je op je eigen cursusplatform je cursussen direct aan de eindconsument kan verkopen. Niet alleen is dit voor jou handig, omdat je het al geld verdient, maar ook omdat je een band kan opbouwen met je klanten. Heb je meerdere cursussen, dan kan je er zelfs voor kiezen meerdere cursussen te verkopen aan je klanten. Je hebt dus echt de kans een band op te bouwen met je klant, omdat je er direct bij betrokken bent.

Betrouwbare manier, ook voor de toekomst

Geld verdienen dankzij de schaalbaarheid

Informatie is oneindig schaalbaar. Dit maakt het een goede manier voor jou om op een makkelijke manier omhoog te schalen. Je kan dus zoveel klanten aantrekken als je zelf wilt en kan. Het enige probleem waar je tegenaan kan lopen is dat het platform té vol wordt, maar wanneer je naar zulke schaal kijkt, dan is het waarschijnlijk al de moeite waard je systeem te upgraden.

Informatie is een waardevol goed

Informatie is enorm waardevol, zeker wanneer het exclusief is. Door het op je eigen platform in je eigen cursus te hebben, kan je het dus verkopen. Jouw kennis zal heel lang zijn waarde behouden wanneer je het regelmatig up-to-date houd.

Creëren van passief inkomen hierdoor mogelijk

Doordat je informatie waarde heeft én doordat het oneindig schaalbaar is, kan je er online geld mee verdienen. Dit betekent dat wanneer je hier aandacht aan besteedt, en veel van je taken kan automatiseren, dat je een passief inkomen kan creëren.

Wees reëel in wat je wil bereiken

Met een online cursus verschaf je jezelf de kans om geld te gaan verdienen online. Dit betekent alleen niet dat je ook direct bakken met geld gaat verdienen. Het kost tijd om wat momentum op te bouwen en zeker als je een passief, doorlopend inkomen wilt genereren, zul je veel moeten gaan automatiseren, maar ook optimaliseren. Het is werk dat niet in één dag gedaan is. Dus wees van tevoren reëel over je kansen en wat je wilt gaan bereiken met je online cursus.

Ga aan de slag met je eigen Maatos omgeving en cursussen!

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Jouw cursus vaker verkopen?

Download onze gratis resource hoe je een landingspagina maakt die overtuigt én krachtig is voor SEO

Download gratis ebook

Maak een landingspagina die overtuigt én krachtig is voor SEO

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Ontdek hoe je jouw cursus vaker kunt verkopen

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Zijn al je vragen beantwoord?

Een eigen online cursus en website maken is niet niks. Wij zijn er graag voor je. Neem gerust even contact met ons op dan kijken we (geheel vrijblijvend) of we je verder kunnen helpen.