Lijst met selectiecriteria voor cursusplatform

Belangrijke criteria voor de instructeur

Het is natuurlijk belangrijk dat de instructeur tevreden in met het cursusplatform, want anders wordt lesgeven alles behalve leuk. Daarom moet het platform aan voorwaarden voldoen die passen bij de instructeur. De criteria voor de instructeur die kunnen meewegen in de beslissing staan daarom hieronder voor je weergegeven:

 • Draait het systeem op eigen server of op het internet (oftewel: moet ik zelf de server runnen?)?
 • Kan ik cursussen los verkopen of ook in abonnementsvorm?
 • Is het mogelijk het systeem op mijn huidige website te draaien?
 • Heb ik alle publicatietools, zodat ik zelf cursussen kan creëren?
 • Is het cursistenbeheer goed geregeld, zodat ik snel kan schakelen?
 • Heb ik volledige controle over wat er wel én wat er niet getoond wordt?
 • Kan ik volledige leertrajecten opbouwen, zodat cursisten een proces kunnen volgen?
 • Is er ruimte voor andere content, zoals blogs, video’s, bestanden en afbeeldingen?
 • Kan ik certificaten uitdelen aan cursisten die een cursus hebben afgerond?
 • Heb ik ruimte om meer dan één cursus te maken en aan te bieden?
 • Heb ik een dashboard waarop ik de vooruitgang van cursisten kan zien?
 • Kan ik gebruikmaken van tools om te communiceren met cursisten?

Belangrijke criteria voor de cursist

De instructeur is een van de voornaamste gebruikers van het systeem, maar natuurlijk niet de enigste. De gebruikers, oftewel de cursisten, hebben namelijk ook bepaalde voorwaarden. De criteria voor de cursist die je in gedachte moet houden staan daarom hieronder voor je weergegeven:

 • Kan de cursist de cursus volgen op alle apparaten (pc, laptop, tablet en telefoon)?
 • Is het systeem gebruiksvriendelijk en draagt het bij aan het leren?
 • Is het systeem snel en altijd beschikbaar voor de cursist?

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Voorkom deze fouten!

Download ons gratis ebook en voorkom de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen.

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.