De verschillen tussen Maatos en Teachable

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Wanneer je gaat kijken naar een eigen cursussysteem, dan zijn er niet heel veel opties. Bij de zoektocht naar een eigen cursusplatform zoals Maatos kom je ook bedrijven zoals Teachable tegen. We willen je graag vertellen over de vergelijkingen en verschillen tussen Maatos en Teachable, zodat je een goede keuze kunt maken.

Het verschil tussen Maatos en Teachable

Maatos is volledig gericht op de Nederlandse markt. Hierdoor beschik je over alle functionaliteiten die je nodig hebt in deze markt. Vooral betaalmogelijkheden zijn belangrijk. Denk hierbij aan opties zoals iDeal. Daar heb je bij Teachable geen toegang toe! Om succesvol cursussen te verkopen in Nederland heb je dat echt nodig!

De overeenkomsten tussen Maatos en Teachable

Met zowel Maatos als Teachable kan je eigen cursus maken en online plaatsen. De overeenkomsten tussen beide systemen hebben dan ook voornamelijk betrekking op het feit dat je cursus kan maken en verkopen aan klanten. De belangrijkste overeenkomsten zijn:

  • Op alle verschillende abonnementen kan je cursus uploaden, maken en verkopen.
  • Eigen omgeving met een eigen kleuren, logo en stijl.

Nou zijn dit máár twee dingen. Maar dat neemt niet weg dat deze twee overeenkomsten samen het grootste gedeelte van het cursussysteem opmaken. Het wordt pas interessant, wanneer we de verschillen tussen Maatos en Teachable tegen elkaar uitzetten.

De verschillen tussen Maatos en Teachable

De grootste verschillen tussen de twee platformen staan hieronder verder uitgewerkt, zodat je gemakkelijker een keuze kan maken!

Volledig inspelen op de Nederlandse, lokale markt

De Nederlandse markt heeft haar eigen wensen en behoeften. Natuurlijk zijn we erg internationaal en doen we veel in Engels, maar leren lijken Nederlanders vooral in het Nederlands te willen doen. Ook heeft Nederland haar eigen betaalwijzen, die in het buitenland niet veel worden gebruikt. De voornaamste is iDeal, welke een Nederlandse website met betaalmogelijkheden echt moet hebben. Maatos heeft deze wél, maar Teachable, helaas voor de Nederlandse klanten, heeft deze mogelijkheid niet.

Bestanden netjes beveiligd op Europese servers

Bij Maatos staan al je bestanden veilig op servers, waarvan we al lange tijd gebruikmaken. Deze zijn volledig geoptimaliseerd op snelheid en daardoor kunnen we jouw klanten en cursisten de beste ervaring mogelijk bieden op het gebied van snelheid en beveiliging.

Toegang tot alle functionaliteiten, ongeacht het abonnement

We houden bij Maatos niet van grenzen of restricties. Je hebt tijdens de gratis demo ook gewoon volledige toegang tot alle functionaliteiten. Zo kan je dus een volledige website gaan bouwen met je cursussen, pagina’s en blogberichten. Bij Teachable zijn er veel functionaliteiten die achter een slot zitten, tenzij je een duurder abonnement neemt.

Ondanks dat je Maatos over alles kan beschikken, zit er wel een restrictie op het aantal cursussen dat je per abonnement kan hebben. Dit omdat er een grote last ontstaat voor de server. Vijf cursussen is gelukkig niet iets dat veel instructeurs snel zullen halen. Bekijk zeker even de prijzenpagina om te zien wat jij nodig hebt!

Gratis voor 30 dagen tegenover gratis “voor altijd”

Bij Maatos kan je 30 dagen volledig gratis proberen, hierna is het aan jou om te bepalen wat je doet. Je kan stoppen of overgaan op een betaald abonnement. Bij Teachable kan je een gratis account krijgen, welke je altijd gratis kan blijven gebruiken. Hier zit je echter wel vast aan veel restricties en kan je de volledige kracht van een eigen platform niet ervaren.

Ga aan de slag met demo!

Benieuwd hoe het is om een eigen cursusplatform te starten? Probeer dan de gratis demo, waarmee je 30 dagen lang online les kan geven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen