podcasts voor ondernemers

5 Inspirerende podcasts voor ondernemers en online cursusmakers

Als je bezig bent met het creëren, bouwen of groeien van een online cursus, is het heel normaal als je soms zonder inspiratie komt te zitten – zelfs als je onze hele blog al hebt uitgelezen.

Wil je op een andere manier aan nieuwe ideeën komen? Tijdens het wandelen, onderweg naar je werk of terwijl je op de bank naar het plafond ligt te staren? Podcasts zijn een uitstekende manier om inzichten en kennis te vergaren.

En er zijn heel wat podcasts over het maken en vermarkten van online cursussen waar je wat van kunt leren. Wij hebben vijf grote internationale namen van podcasts voor ondernemers en online cursusmakers voor je op een rijtje gezet. 

1. Online Marketing Made Easy

Host: Amy Porterfield

Amy Porterfield, voormalig medewerker van Tony Robbins en nu een invloedrijke stem in de online cursuswereld, biedt een mix van content die zowel beginners als gevorderden aanspreekt.

Na een moeilijke start in 2011, toen haar eerste digitale cursuslancering slechts $267 opleverde , bouwde ze een mega succesvol bedrijf met meer dan 50.000 studenten, en meer dan 49 miljoen podcastdownloads.

Wat maakt deze podcast goed?

 • Afleveringen van 20-30 minuten, gericht op specifieke onderwerpen rond online cursussen en marketing.
 • Interessante interviews met real-life case studies en succesverhalen.
 • In plaats van uren te besteden aan het zoeken of door 500+ afleveringen van haar podcast te scrollen, kun je in 45 seconden 4 vragen beantwoorden en een gepersonaliseerde afspeellijst krijgen van “Online Marketing Made Easy” afleveringen die aansluiten bij jouw huidige zakelijke doelen.

2. The Online Course Guy

Host: Jacques Hopkins

Jacques, bekend als “The Online Course Guy,” ontdekte na zes mislukte pogingen dat hij zijn passie voor piano kon omzetten in een online cursus.

Hij startte zes bedrijven die faalden, maar met online cursussen was het raak. Jacques zette zijn kennis van piano om in een toegankelijk online programma. Zijn aanvankelijke lancering was geen direct succes, maar YouTube-video’s en marketingtechnieken maakten een verschil. Het implementeren van een evergreen funnel verhoogde zijn maandelijkse inkomsten van €1.000 tot meer dan €20.000.

Wat maakt deze podcast goed?

 • De podcast voor ondernemers en online cursusmakers bevat interviews met experts en biedt waardevolle inzichten voor cursusmakers op elk niveau.
 • Zijn podcast is een eerlijke weergave van zijn reis en biedt concrete begeleiding voor degenen die succesvolle online cursussen willen bouwen.

3. Marketing Your Business

Host: Stu McLaren

Stu McLaren is dé expert als het gaat om het lanceren van een membership site. In 2008 was hij medeoprichter van ‘s werelds meest populaire membership platform voor WordPress, WishList Member, waarmee hij een uniek perspectief heeft op wat werkt in membership en abonnementsmarkten. 

Toen hij in oktober 2014 zijn belangen verkocht, waren er al meer dan 58.000+ online communities en lidmaatschapssites aangedreven door het platform. Hij heeft zijn ervaring in vrijwel elke denkbare markt toegepast. Uiteraard verkoopt hij ook zelf succesvolle cursussen.

Wat maakt deze podcast goed?

 • Met 216 archiefafleveringen kun je wel even vooruit
 • Stu’s achtergrond in het bouwen en laten groeien van een toonaangevende membership platform biedt een unieke kijk op hoe succesvolle online communities worden gecreëerd en onderhouden.
 • Deze podcast voor ondernemers en online cursusmakers bevat stap-voor-stapgidsen, tips en strategieën die direct in de praktijk kunnen worden gebracht.

Lees ook: Een online community voor je cursus bouwen: groeien van binnenuit – Maatos 

4. The Online Course Coach

Host: Jeff Long

Jeff Long is een expert op het gebied van online cursussen, met een carrière die teruggaat tot 2003. Hij specialiseert zich in op video gebaseerde online cursussen, maar heeft ook uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van LMS-platforms (Learning Management Systems), marketing en algehele cursuscreatie. 

Jeff staat bekend om zijn eerlijke en praktische advies over het creëren en lanceren van succesvolle online cursussen.

Wat maakt deze podcast goed?

 • Praktische inzichten: de podcast biedt inzichten van echte makers, die realistische inkomsten delen, wat luisteraars helpt om verwachtingen te bepalen en strategieën te ontwikkelen.
 • Jeff deelt niet alleen de theorie over het beste online onderwijs, maar ook concrete inzichten en aanbevelingen voor het creëren van succesvolle cursussen. Hij bespreekt verschillende aspecten zoals LMS, plug-ins, videotraining, websitecreatie, e-learning en cursussen voor smartphones.
 • Branchoverschrijdende interviews: gastinterviews gaan over verschillende industrieën en doelgroepen, waardoor je kunt leren van verschillende perspectieven en de beste praktijken in uiteenlopende velden.

5. Course Creator Community

Host: Jono Petrohilos

Jono Petrohilos, afkomstig uit Sydney, Australië, is een doorgewinterde online cursusmaker. In de afgelopen jaren heeft hij meer dan 40 online cursussen gecreëerd en meer dan $2 miljoen aan inkomsten gegenereerd. Nu is zijn missie om andere cursusmakers te helpen hetzelfde te bereiken.

Voor iedereen die een online cursusmaker is of wil leren hoe je een online cursus succesvol kunt maken, is deze podcast een must. Jono’s rauwe, eerlijke advies over het op de markt brengen van je online cursus maakt deze podcast uniek en waardevol.

Wat maakt deze podcast goed?

 • Wekelijkse content: regelmatige updates met tastbaar advies dat je direct kunt toepassen, zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste strategieën en technieken.
 • Diversiteit in format: de podcast biedt een mix van interviews en monologen die gemakkelijk te volgen en lekker wegluisteren.
 • Breed scala aan onderwerpen: Elke week interviewt Jono een andere expert op het gebied van online cursussen, cursuscreatie, ledensites, sociale media en online marketing.

Pssst…zelf een podcast maken? In deze blog leggen we je uit hoe!

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Jouw cursus vaker verkopen?

Download onze gratis resource hoe je een landingspagina maakt die overtuigt én krachtig is voor SEO

Download gratis ebook

Maak een landingspagina die overtuigt én krachtig is voor SEO

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Ontdek hoe je jouw cursus vaker kunt verkopen

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Betere cursussen maken en meer verkopen?

Schrijf je in voor onze updates en ontvang wekelijks de beste tips, tools en trends in jouw inbox