Deze online cursussen worden populair in 2022

Is het jouw goede voornemen om dit jaar een succesvolle cursus te lanceren? Dan is een van onderstaande onderwerpen een goede keuze!

1. Probleemoplossend vermogen en creativiteit

We schreven eerder al een blog over het vermogen van creativiteit aanleren. En ja, het is mogelijk! Oefening baart kunst, maar een cursus geeft structuur. 

In de toekomst wordt het makkelijker om bepaalde skills te leren, omdat apparatuur en programma’s makkelijker te besturen worden. Maar wat belangrijk blijft, is probleemoplossend vermogen. Niet alles loopt op rolletjes, namelijk. 

Werk jij hier in je beroep vaak mee? Geef die kennis dan door! Maak bijvoorbeeld een cursus over verschillende brainstormtechnieken, waarin mensen hun brein net even anders leren inzetten. 

2. Plannen

Ja, die raakt ons allemaal. De afgelopen jaren zijn we veel meer op onszelf aangewezen geweest als het aankomt op onze dag plannen. We werken vanuit thuis en missen structuur, of onverwachte situaties komen op ons af. Meestal is het allebei. 

Door te leren plannen waar je wel structuur aan kunt geven, voorkom je een heleboel frustratie. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus maken over mealpreppen, over het maken van fitnessschema’s, of andere vormen van time management, zoals methodes die je leren werken in tijdsblokken. Dit soort vaardigheden worden steeds belangrijker, dus als jij ze al bezit: doe er wat mee!

3. Freelancen en ondernemerschap

De gig economy loopt op volle toeren. Steeds meer mensen laten een vast dienstverband achter en kiezen voor een solo: ze worden freelancer en helpen meerdere bedrijven tegelijk. Dat geeft henzelf veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid – en daar wordt het vaak lastig. 

Want hoe werkt die belastingaangifte of boekhoudsoftware? Hoe haal je klanten binnen? Hoe bouw je een goed portfolio? Als jij dit als freelancer al lang onder de knie hebt, maar dan supergerichte cursussen waar een ander nog veel uit kan halen. 

4. NFT’s (en nog steeds crypto)

Heb jij de lockdown besteed aan het leren begrijpen wat een NFT nou precies is, en durf je anderen advies hierover te geven? Maak er dan een cursus over! Steeds meer mensen zien in dat dit is waar je je geld in moet investeren, maar begrijpen er nog te weinig van om die eerste stap te zetten. Met een beginnerscursus kun je alvast heel veel mensen helpen.

5. Mentale gezondheid en balans

Onze mentale gezondheid heeft heel wat klappen te verduren gehad de afgelopen jaren. Gelukkig zien steeds meer mensen, van de bakker op de hoek tot turnsters op de Olympische Spelen, in dat je hier toch echt mee aan de slag moet – anders gaat het aan de slag met jou. 

Niet iedereen zit echter te wachten op een psycholoog of coach. En zelfhulpboeken, die lees je misschien liever niet in de trein. Maar als je een online cursus kunt volgen waarin je praktische handvatten krijgt aangereikt, en die je altijd tot je beschikking hebt op je telefoon, dan wordt die drempel een stuk lager. 

Maak dit jaar jouw cursus werkelijkheid

Uiteraard zijn er nog veel meer onderwerpen waar specifieke doelgroepen op zitten te wachten. Wordt 2022 het jaar waarin jij eindelijk een inkomen begint te halen uit je passie? Lanceer jouw cursus op Maatos!

Artikel uit de categorie:

Foto van Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Jouw cursus vaker verkopen?

Download onze gratis resource hoe je een landingspagina maakt die overtuigt én krachtig is voor SEO

Download gratis ebook

Maak een landingspagina die overtuigt én krachtig is voor SEO

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Ontdek hoe je jouw cursus vaker kunt verkopen

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.