janneke cursus adobe illustrator

Janneke X Maatos: haar ervaring, cursustips en creativiteit

Ontwerpen doe je zo: je volgt de cursus van Janneke op www.ontwerpendoejezo.nl, en je laat je creativiteit los in Adobe Illustrator! Wij vroegen deze creatieveling over haar wijze lessen die ze leerde tijdens het maken van de cursus, haar passie voor het delen van haar creatieve kennis en haar ervaring met Maatos. Wil jij net als Janneke succesvol cursussen verkopen? Lees dan snel verder!

Laten we beginnen met het belangrijkste: vertel ons over die cursus van jou!

“Mijn cursus is er voor iedereen die wil leren ontwerpen en vormgeven met Adobe Illustrator: hét professionele ontwerpprogramma waarmee je illustraties, logo’s, infographics, en social media posts ontwerpt!

De afgelopen 3 jaar heb ik meer dan 200 cursisten geleerd hoe ze met Illustrator kunnen ontwerpen. Geregeld geef ik online workshops waarin je kennis kan maken met Adobe Illustrator, en waarin ik wat meer vertel over de cursus.”

Je host je cursus op Maatos. Waar hebben we de eer aan te danken?

“Ik koos voor Maatos, omdat het Nederlands, makkelijk en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast kan je Nederlandse betaalmethoden koppelen aan je website, zodat cursisten gemakkelijk via IDEAL/Mollie kunnen betalen. En ik vind het fijn dat er de tijd voor je wordt genomen om kennis met je te maken en je op weg te helpen met het inrichten van je website. Verder gaat het inrichten van de Maatos website heel gemakkelijk en kan je snel aanpassingen doen. Als je vragen hebt, dan krijg je snel een passend antwoord via de mail. Zo kan ik nog wel even doorgaan….’’

Van ons mag je nog wel even doorgaan! Maar genoeg over ons: hoe was het opstarten van de cursus? Dat doe je waarschijnlijk niet elke dag.

“De ervaring was heel goed! Ik kon helemaal aan het begin een half uur inplannen met Anton, zodat ik de juiste keuze maakte voor Maatos. Ook hielp Anton mij met het koppelen van mijn eigen domein aan de Maatos website. Tijdens het opzetten van de cursus heb ik een aantal vragen gesteld zodat ik mijn Illustrator cursus op de juiste manier kon inrichten. Aangezien ik vormgever ben, ging het inrichten van de website gemakkelijk. Marketingtechnisch heb ik wat vragen gesteld, die werden snel beantwoord.”

Je cursus loopt nu al even. Wat zijn enkele voordelen die je opmerkt bij Maatos?

“Ik vind het prettig dat mijn website automatisch geüpdatet wordt, zodat ik daar zelf geen omkijken naar heb. Ook vind ik het fijn dat cursisten direct hun cursus kunnen aanschaffen, zodat ze meteen kunnen beginnen. Daarnaast heeft Maatos ook sinds kort een online community, waarin je vragen kan stellen of in contact kan komen met andere docenten en trainers.”

Als ervaringsdeskundige: wat zou je soon-to-be instructeurs willen meegeven? Hoe maak je een cursus succesvol?

“Wanneer je een cursus wilt maken, denk goed na over de inhoud en boodschap van jouw cursus. Welke doelgroep wil je bereiken, en wat is het eindresultaat waar jouw doelgroep naartoe werkt? 

Schrijf op wat het onderscheidend vermogen is van jouw cursus. Bij mijn cursus zit in de prijs ingegrepen dat ik persoonlijke begeleiding aanbied in de vorm van een Illustrator Q&A. In deze Q&A kan je al je vragen stellen of werken we aan een door jouw gekozen project, illustratie of design. 

Daarnaast heb ik geleerd om niet bang te zijn als je cursus nog niet helemaal perfect of af is. ‘Launch before you’re ready’ zeggen ze. Zo kan je meteen kijken of je cursus aanslaat en wat de verbeterpunten zijn. 

Wanneer je cursus niet meteen loopt, kijk dan wat de reden daarvan zou kunnen zijn en schaaf elke keer bij. Zo heb zelf een training van Hans van der Klok gevolgd hoe je jouw eigen cursus kan lanceren. 

Verdiep je in online marketing en probeer nieuwe dingen uit. Zo ben ik begonnen met LinkedIn advertenties om mijn ideale doelgroep te bereiken en leads voor mijn workshop te ontvangen. 

Als laatste tip wil ik (als vormgever in hart en nieren) meegeven: zorg ervoor dat je website er professioneel en gelikt uitziet, gebruik een herkenbaar kleurenpalet en maak professionele foto’s van jezelf of je lesmateriaal. Geef je lesmodules vorm met leuke Illustraties, zodat jouw cursus er echt uitspringt!”

Genoeg tips om mee aan de slag te gaan, dankjewel Janneke! Ben je nieuwsgierig naar haar cursus? Je vindt ‘m hier.

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.