3 Mythes over het maken van online cursussen ontkracht

Loop je al tijden met het idee om een cursus te maken, maar heb je nog wat twijfels? Er circuleren veel onwaarheden over het maken en verkopen van online cursussen. Wij geloven en weten uit ervaring dat dit slechts mythes zijn. Daarom zetten we drie van de meest genoemde mythes op een rijtje en vertellen je waarom je je hier helemaal niks van aan moet trekken.

1: Je moet een digital hero zijn 

Krijg je het al benauwd van het idee om zelf een website te maken? Onze tools maken het je makkelijk. Geen code, geen HTML, geen moeilijk software. Je kunt werken met vooraf ingestelde templates die je naar je eigen stijl en wensen kunt aanpassen. We hebben een handig drag and drop systeem, zodat je makkelijk met verschillende onderdelen van je website kunt slepen om de perfecte opzet te maken.

Vind je het nou simpelweg helemaal niet leuk om op deze manier met je cursuspagina bezig te zijn? Maak dan gebruik van onze opstartservice. Jij hoeft je dan alleen bezig te houden met het maken van cursusmateriaal, wij zorgen voor de rest. Bovendien vind je in onze blogs alle nodige tips en tricks over o.a. het opnemen van video’s, het bewerken van je videomateriaal en nog veel meer.

2: Ik heb geen volgers, dus ik ga niks verkopen

Wil je wachten tot je duizenden volgers hebt of een netwerk van honderden mensen? Waarom zou je? Ook als je ‘’maar’’ 50 mensen in je e-maillijst of social media volgers hebt, is het een goed moment om te starten. Iedereen moet namelijk klein beginnen, en als die 50 mensen echt geïnteresseerd zijn, kunnen ze beter bij jou kopen dan bij de concurrent, toch?

Zorg ervoor dat je aan de slag gaat met het promoten van je cursus. Op onze blogpagina hebben we een complete categorie gewijd aan groeien met je cursuspagina om je op weg te helpen!

Ook als je geen held bent in online marketing is er nog geen man overboord. Bij Maatos profiteer je van onze kennis en ons netwerk. Bovendien bieden we desgewenst ook marketingsupport aan. Dankzij onze uitgebreide ervaring met het verkopen van online cursussen kunnen we ook voor jou een passende marketingcampagne uitdenken en opzetten. Meer weten over hoe dit werkt? Neem contact op voor meer informatie!

3: Er zijn al zoveel cursussen over mijn onderwerp, dit heeft geen zin

Misschien bestaat er in de basis al een cursus over jouw onderwerp en vakgebied, dat is waar. Toch zou dit je niet tegen moeten houden om aan de slag te gaan met het maken en verspreiden van je eigen cursus.

Denk even terug aan de basisschool en middelbare school: bij de ene geschiedenisdocent hing je aan zijn lippen, bij de ander viel je in slaap na de eerste vijf minuten.

Er is altijd iets wat jouw cursus uniek maakt: jij zelf. Zorg dat je je onderscheid in de manier waarop je je cursus geeft. Voeg extra waarde toe, of richt je specifiek op een niche binnen je vakgebied. En heb plezier in wat je doet!

Aan de slag met Maatos

Er zitten ontzettend veel voordelen aan het geven van een online cursus. Je kunt ze bij Maatos 30 dagen gratis ontdekken. Klik hier om het uit te proberen!

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Download gratis resource

Vind in 5 stappen jouw niche

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.