In dit artikel tips over hoe je jouw cursus alumni betrokken kunt houden bij je community

Zo houd je cursus alumni betrokken bij je community

We hebben het al vaker gehad over het belang van een community voor je cursus. Je huidige cursisten halen er niet alleen meer waarde uit, het is ook een fantastische tool om nieuwe cursisten aan te trekken door mond-tot-mond reclame uit de community.

Maar hoe zorg je ervoor dat mensen die een cursus bij je hebben gevolgd actief betrokken blijven bij die community, ook als ze geen nieuwe cursus kopen? Wij geven je een aantal ideeën om je community springlevend te houden!

1. Start een affiliate programma

Een sneaky maar superslimme manier om mensen betrokken te houden bij je cursus community? Zorg dat ze er wat aan kunnen verdienen (en jij ook)! Door anderen de mogelijkheid te geven om een affiliate te worden, kunnen zij door je cursus te promoten een leuk extraatje verdienen. Jij krijgt er nieuwe cursisten voor in de plaats, en een community die actief blijft.

2. Host regelmatig webinars

Je bent vast nog niet uitgepraat over je cursus onderwerp, toch? Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied, maar je hoeft daar niet telkens een nieuwe cursus voor op te zetten. Je kunt deze extra informatie ook in een webinar gieten om je ex-cursisten op de hoogte te houden van alle nieuwigheden. Dan heb je meteen ook extra content te pakken die je kunt inzetten voor je social branding, ook buiten je community. 

3. Blijf communiceren

Heb je een facebookgroep waarop je je community host, of gaat het meer via instagram? Het is hoe dan ook cruciaal dat je blijft communiceren. Reageer altijd op comments en vragen, en stel zelf ook regelmatig vragen of start een discussie. 

4. Vraag om input

Mensen geven maar wat graag hun mening, en je cursus alumni zullen vast ook ideeën hebben over hoe je je cursus nog beter kunt maken. Wil je ze nog wat langer betrokken houden in je community, vraag ze dan om feedback. 

Lees hier meer over het groeien van een community rondom je cursus!

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Maak een landingspagina die overtuigt én krachtig is voor SEO

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.