Sneller video’s monteren? Maak kennis met Camtasia

Als je niet veel ervaring hebt met het bewerken van video’s kan het nogal overweldigend zijn. Schakelen tussen verschillende schermen en tabbladen, ondertussen weten waar je zat in je video, schermopnames maken die alleen laten zien wat je nodig hebt: help!

Hoe meer video’s je gaat maken, hoe handiger je erin wordt. Tenminste, als je een tool gebruikt die het je makkelijk maakt. 

Voor instructeurs die veel werken met schermopnames, schakelen tussen programma’s en van plan zijn om meer videomateriaal op te nemen, lichten we graag een van onze favoriete tools uit: Camtasia

In het kort, de specifieke voordelen voor jou als instructeur:

  1. Schermopnames: Handig voor wanneer je uitleg geeft over bijvoorbeeld software. Maar alleen een scherm met een stem erover, zegt nog niet zoveel: waar wil je dat de cursist kijkt. Met Camtasia kun je kan bepaalde handelingen uitlichten door de klik te laten omcirkelen. Je kunt er zelfs voor kiezen om maar een bepaald geselecteerd gedeelte op te nemen, om het nog duidelijker te maken.
  2. Snel schakelen: Camtasia is meer dan een tool voor schermopnames. Je kunt er ook video’s in  bewerken en monteren. Je kan direct knippen en plakken. Dat scheelt je heel wat tijd met schakelen tussen programma’s. Daarnaast kun je sinds dit jaar templates aanmaken binnen Camtasia. Dat is handig als je veel dezelfde soort video’s in dezelfde stijl maakt. Zo hoef je bepaalde opties niet telkens opnieuw in te stellen.

Maar Camtasia is voor iedereen. 

De voordelen van Camtasia rijken verder dan bovenstaande. Op de eerste plaats is het vooral een gebruiksvriendelijk programma en zul je snel alle functionaliteiten onder de knie hebben. Het programma zit logisch in elkaar, dus weinig zoek- en giswerk.

Je video’s een upgrade geven met thema’s en animaties is in Camtasia ook mogelijk – en zelfs makkelijk. Daar hebben ze een handig drag-and-drop-systeem voor.

Uiteraard kun je ook je eigen webcam en audio-opnames toevoegen aan je video’s. Net als andere afbeeldingen en video’s.

Tevreden met je meesterwerk? Je downloadt je video gemakkelijk op je computer of plaatst hem direct op YouTube. Handig voor promofilmpjes!

Wat kost Camtasia?

Toegegeven, Camtasia is niet gratis, en voor sommigen ook niet bepaald goedkoop. Koop je een individuele licentie, dan kost deze 251,67 euro. Daarmee kun je het programma wel levenslang blijven gebruiken. Voor 50 euro kun je ook naar de 2021 versie upgraden.

–> Probeer Camtasia Gratis Uit

Een redelijke investering, die zich dan wel terugbetaald in minder gedoe en heen- en weer wanneer je video’s maakt. Oftewel: je bespaart er ook de nodige tijd mee en zet je cursus sneller online. Daarmee betaalt het programma zich zeker weer terug.

Meer weten over videobewerking voor je cursus ?

Dan zit je bij ons goed! We schreven al meerdere blogs over onze favoriete programma’s en handige snufjes. Je vindt ze allemaal hier

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Op zoek naar jouw niche?

Download onze gratis resource hoe je in 5 stappen jouw niche vindt

Download gratis resource

Vind in 5 stappen jouw niche

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Ga in 5 stappen dieper in op je doelgroep

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.