maatos

Hoe kun je Maatos inzetten voor jouw online cursus?

Hoe zorg je ervoor dat jouw cursussen de juiste aandacht krijgen en gemakkelijk toegankelijk zijn voor je doelgroep? Maatos biedt een flexibele en veelzijdige oplossing. In deze blog ontdek je hoe je Maatos op verschillende manieren kunt inzetten om jouw online cursussen te presenteren en te verkopen.

1. Maatos geïntegreerd in je bestaande website

Heb je al een eigen website en wil je een naadloze overgang naar een online leeromgeving bieden? Dan is dit goed om te weten: 

1. Integreren ín jouw huidige site kan niet, maar doorverwijzen wel

Je kunt doorverwijzen naar je Maatos-site vanaf het moment dat iemand je cursus wil aanschaffen. Jij verwijst dan op je eigen site via een pagina naar de Maatos-site. 

Je kunt Maatos wel gebruiken als achterliggend platform voor jouw cursussen zonder dat cursisten het gevoel hebben dat ze je site verlaten.

Je Maatos-omgeving kan qua stijl namelijk volledig worden aangepast aan jouw huidige site, waardoor de overgang voor gebruikers bijna onzichtbaar is.

2. Het registratie- en betalingsproces verloopt via Maatos

Alle registratie- en betaalprocessen vinden plaats binnen je Maatos-omgeving. Dit betekent dat cursisten zich kunnen inschrijven en betalen op een plek die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is.

3. Je krijgt je eigen (sub)domein

Je kunt jouw Maatos-site zelfs onderbrengen op een subdomein van je huidige website. Dit verstevigt het vertrouwen en de merkherkenning bij je cursisten.

Praktijkvoorbeelden van geïntegreerde websites:

💪Hoofdbaas.com: Een website die naadloos overgaat naar een Maatos-omgeving op een subdomein.

✍️Onlineschrijfschool.nl: Een site die direct doorverwijst naar de afrekenpagina van Maatos voor een soepele aankoopervaring.

2. Twee gescheiden werelden: eigen site en cursussite via Maatos

Soms wil je jouw diensten en online cursussen gescheiden houden. Dit kan strategische voordelen hebben, zoals het bereiken van verschillende doelgroepen en het scheiden van marketingcampagnes. Maatos stelt je in staat om twee duidelijk afgebakende platforms te beheren die elk hun eigen focus hebben.

Voordelen van gescheiden websites:

  • Verschillende doelgroepen benaderen.
  • Gericht adverteren per platform.
  • Diensten gescheiden houden voor een duidelijke structuur.

Voorbeelden van gescheiden sites:

🧑‍💻Youngworks.nl en Jongerenalsdoelgroep.nl

📚Paperfuelstore.nl en Paperfuelpractice.nl

3. Maatos als jouw volledige website

Een Maatos-site kan dienen als je hoofdwebsite, waar je alles in één keer kunt beheren. Het is kostenefficiënt, tijdbesparend, en je hebt geen omkijken naar onderhoud en beveiliging – dat wordt allemaal verzorgd door Maatos.

De voordelen van alles bij Maatos onderbrengen:

  • Alle content op één plek.
  • Minder onderhoud en lagere kosten.
  • Geen verwijzingen nodig; alles vindt plaats op één platform.

Voorbeelden van complete Maatos websites:

👣Voetzorgtotaal.nl

🧘‍♀️Digitalcoachkit.nl

Welke opzet past het best bij mijn online cursus?

Het kiezen van de juiste manier om Maatos in te zetten hangt af van jouw specifieke behoeften en situatie. Hier zijn enkele vragen die je kunnen helpen bij het maken van een keuze:

  • Wat is het primaire doel van mijn website? Is het alleen voor het verkopen van cursussen, of wil ik ook bloggen, diensten aanbieden, of een portfolio tonen?
  • Wie is mijn doelgroep en waar bevinden zij zich online? Zoek ik een brede doelgroep via SEO, of heb ik al een gevestigde klantenkring die ik direct kan aanspreken?
  • Hoeveel tijd en middelen wil ik besteden aan onderhoud en beveiliging? Heb ik de kennis en tijd om dit zelf te doen, of besteed ik dit liever uit?
  • Hoe belangrijk is merkconsistentie voor mij? Wil ik dat mijn leerplatform en hoofdwebsite naadloos integreren in stijl en gebruikerservaring?
  • Wat is mijn budget? Heb ik de middelen voor een volledige website en cursusplatform, of zoek ik een meer kostenefficiënte oplossing?

Alternatieven voor Maatos: zelf je website hosten

Hoewel Maatos veel voordelen biedt, kan het zijn dat je toch liever je website zelf host. Dit kan meer vrijheid geven in termen van aanpassing en integratie van specifieke functies. Hier zijn enkele overwegingen die je in je achterhoofd moet houden voor het zelf hosten van je online cursusplatform:

  • Volledige controle: je hebt de volledige controle over het design en de functionaliteit van je website.
  • Integratie van specifieke plugins: je kunt zelf kiezen welke plugins of tools je wilt integreren voor bijvoorbeeld ledenbeheer, betalingen of community-building.
  • SEO en maatwerk: meer mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie en maatwerk op basis van jouw specifieke wensen.
  • Kosten en onderhoud: wees je bewust van de bijkomende kosten voor hosting, onderhoud, beveiliging en updates.
  • Technische kennis: het zelf hosten van een website vereist technische kennis of de bereidheid om hierin te investeren.

Het opzetten van jouw Maatos website

Tijd om jouw Maatos-platform vorm te geven. Kies de aanpak die het beste bij jouw situatie en doelen past. Maatos staat klaar met een gebruiksvriendelijk team én interface, een veelvoud aan aanpassingsmogelijkheden en een community van andere ervaren en beginnende instructeurs om ervaringen mee te delen.

Wil je meer weten over het optimaal inzetten van Maatos voor jouw online cursussen? Bekijk nog meer inspirerende cases en praktische tips.

Artikel uit de categorie:

Foto van Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Voorkom deze fouten!

Download ons gratis e-book en voorkom de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen.

Download gratis e-book

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Maak jij deze 10 fouten niet?

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.