cursus lancering checklist

Ready for launch? Checklist voor de lancering van je online cursus

Je staat vast te popelen om je nieuwe cursus te lanceren. Je handen jeuken om op die knop met ‘Publish’ te klikken, maar voordat je dat doet, laten we even deze checklist doorlopen. Zo zorg je ervoor dat ook je allereerste cursisten een geweldige ervaring hebben. 

Psst…Je kunt deze checklist ook gebruiken om je bestaande cursus een upgrade te geven natuurlijk!

✔️Controleer op spel- of grammaticafouten

Het lijkt voordehandliggend, maar het is zeker nodig. Loop al je cursusmateriaal minstens twee keer na op spelling, het liefst op verschillende dagen, niet net nadat je het geschreven hebt.

Natuurlijk kan er een d of t verloren raken, en is een enkele spelfout niet het einde van de wereld. Maar je cursisten willen graag zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cursusmateriaal, en grammatica is daar onderdeel van. 

Heb je zelf moeite met spelling? Vraag dan iemand in je omgeving of een professional voor een final check, zodat je met alle vertrouwen je cursus kunt lanceren. 

✔️Schrijf je instructeursbiografie

De kans is groot dat mensen niet alleen kijken naar de omschrijving van je cursus, maar ook naar de omschrijving van wie jij bent als instructeur. Zorg ervoor dat je bio alle nodige informatie bevat over je achtergrond, je expertise en waarom cursisten voor jou moeten kiezen. Hoe ben je aan je certificering gekomen,hoe gebruik je de kennis van je cursus in je eigen dagelijkse leven, op welke projecten ben je het meest trots en wat zijn een aantal persoonlijke feitjes over jezelf die je cursisten niet mogen missen?

Geef je cursisten in je bio ook alvast mee wat je hoopt voor hen te kunnen betekenen. Ja, je bio gaat over jezelf, maar eigenlijk gaat het vooral om je cursisten. 

✔️Is je prijs up-to-date?

De kans is groot dat je de prijs van je cursus hebt bepaald voordat je hem begon te maken. Check voordat je live gaat even of de gemiddelde prijs van een cursus als de jouwe is veranderd, het zou zomaar kunnen dat er wat veranderd is in het aanbod – dit is jouw kans om daar meteen op in te spelen.

✔️Connect je socials en contactgegevens

Je wilt zo bereikbaar mogelijk zijn voor je (toekomstige) cursisten. Zorg er daarom voor dat je e-mailadres en andere contactgegevens toegevoegd zijn en kloppen. Maak je gebruik van social media of ziet je LinkedIn er goed uit? Maak die dan ook eenvoudig vindbaar. Vaak zijn rondshoppende cursisten op zoek naar meer achtergrondinformatie, en als ze dat op je socials kunnen vinden, wil je het ze zo makkelijk mogelijk maken. 

✔️Stel een automatische welkomstmail in

Simpel, maar effectief: een automatische welkomstmail. Je wilt dat je cursisten zo enthousiast mogelijk aan je cursus beginnen, en een welkomstmail is een geweldige plek om dat extra beetje ondersteuning en informatie aan te bieden. Met onze e-mailproviders is dat makkelijk, check hier welke mailprovider het best is voor jou!

✔️Zorg ervoor dat je reviews kunt ontvangen

Zodra de eerste cursist klaar is, wil je dat ze een recensie kunnen achterlaten. Die kun je vervolgens mooi als testimonial gebruiken in je marketing, maar ook om je cursus te verbeteren natuurlijk. Zorg er dus voor dat je al een systeem in plaats hebt om reviews te ontvangen. Dat kan ook weer in de vorm van een automatische email!

Lees hier alles over de kracht van social proof

✔️Test je cursus

We zijn er bijna! Loop zelf nog een keer je volledige cursus door, van de landingspagina tot de pagina die cursisten zien wanneer ze de volledige cursus hebben doorlopen. Nog beter: vraag anderen om feedback!

Klaar voor de start?

Geen zorgen als je dat niet bent. Daar is onze opstartservice voor. Ook staan we voor je klaar met advies, ideeën en bergen vol ervaring. De deur van onze support staat altijd wagenwijd open!

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Voorkom deze fouten!

Download ons gratis e-book en voorkom de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen.

Download gratis e-book

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Maak jij deze 10 fouten niet?

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.