Een online leeromgeving voor je bedrijf maken met Maatos

Hoe ziet het leerproces er binnen jouw onderneming uit? Als je wilt dat je bedrijf zich doorontwikkelt en groeit, zullen je medewerkers mee moeten groeien. Een workshop hier en daar is een begin, maar hoe kom je verder?

Een online leeromgeving helpt je daarbij. Niet alleen om al het lesmateriaal op een handige plek aan te bieden, maar ook om de voortgang te monitoren. Met Maatos kun je een custom leeromgeving maken, speciaal voor jouw organisatie. Wat daar allemaal in past en wat je eraan hebt, ontdek je in deze blog.

De onderdelen van je online leeromgeving

Onboarding

Je wilt dat elke nieuwe medewerker goed voorbereid aan de slag kan. Door een gestroomlijnd onboarding proces met lesmateriaal en eventueel tests te creëren, weet je zeker dat iedereen de minimale kennis heeft om aan het werk te gaan. Bij het opstellen van je onboarding, is het handig om dit in je achterhoofd te houden:

  • Wat is het doel van de onboarding? Maak dit zo praktisch mogelijk.
  • Hoe snel en uitgebreid moet de onboarding zijn?
  • Neem de waarden en missie van je organisatie nog een keertje mee!

Bijscholing

Al doe je al doende ervaring op en leer je bij. Toch is het in sommige beroepen cruciaal om je actief te blijven doorontwikkelen, bijvoorbeeld wanneer er veel software of technische trucjes in je werkdag zitten. In plaats van achter de feiten aan te lopen en bij elke update een spoedcursus te organiseren, kun je leren beter een vast onderdeel van je werkweek of -maand maken. Zo hoef je nooit meer plotseling tijd vrij te maken voor bijscholing: het is simpelweg al ingebouwd. 

Verdiepingscursussen kun je het hele jaar door aanbieden. Medewerkers kunnen die dan al dan niet vrijwillig volgen. Zo scheid je gelijk het kaf van het koren. 

Persoonlijke ontwikkeling

Wil je je medewerkers de kans geven om dat extra stapje te zetten? Geef ze dan de ruimte om ook aan skills te werken die niet direct gerelateerd zijn aan hun dagelijkse werkzaamheden, of geef ze toegang tot cursussen die hun soft skills verbeteren. Zo worden ze nog vertrouwder met de online leeromgeving.

Een online leeromgeving die je HR team helpt

Wanneer het tijd is voor evaluatiegesprekken, kan de voortgang die een medewerker geboekt heeft in de e-learningomgeving een handige leidraad zijn voor het gesprek. Ook helpt het medewerkers opsporen die meer ambities en vaardigheden hebben en wellicht klaar zijn om door te groeien. 

Ook interesse in al je leermomenten digitaal en super toegankelijk maken voor je medewerkers? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van custom leeromgevingen. Keertje digitaal koffie doen? Plan hier een belafspraak in wanneer het jou uitkomt.

 

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Voorkom deze fouten!

Download ons gratis e-book en voorkom de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen.

Download gratis e-book

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Maak jij deze 10 fouten niet?

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Betere cursussen maken en meer verkopen?

Schrijf je in voor onze updates en ontvang wekelijks de beste tips, tools en trends in jouw inbox