Cursussen verkopen met een WordPress Membership Plug-In

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Het verkopen van cursussen kan je online op verschillende manieren doen. Toch kan je er de voorkeur voor hebben om dit volledig zelf te doen. Hier heb je verschillende manieren voor. Zo kan je gebruikmaken van een kant-en-klaaroplossing, maar kan je ook zelf wat creëren, bijvoorbeeld door middel van een WordPress Membership plug-in.

Wat is het doel van een Membership plug-in?

Wanneer je een cursus hebt of exclusieve informatie, dan kan je ervoor kiezen deze slot en grendel te bewaren, totdat iemand besluit ervoor te betalen. Om ervoor te zorgen dat iemand de informatie pas kan inzien nadat de betaling is voltooid, gebruik je in het geval van WordPress een membership plug-in.

Hoe kan je er cursussen mee gaan verkopen?

Het hele doel van een membership is natuurlijk het exclusief aanbieden van kennis, vaardigheden of spullen. Om met je WordPress-website cursussen aan te bieden aan je members heb je daarom wel een LMS functie nodig. Gelukkig zijn er membership plug-ins die je kan gebruiken om cursussen te maken, aan te bieden en verkopen!

De beste membership plug-ins

LearnDash LMS-plug-in

In de categorie membership plug-in is LearnDash een van de meest populaire. Het programma kan gebruikt worden voor professionele en educatieve doeleinden, maar blinkt ook uit als LMS voor WordPress-oplossingen.

Qua functionaliteiten kan je denken aan het verkopen van cursussen, dripfeeds voor lessen en content, uitdelen van certificaten en op acties gebaseerde content.

MemberPress

MemberPress is geen LMS. Deze plug-in is bedoelt als beschermingsmuur om je LMS heen. Stel je voor dat je een eigen LMS maakt of een ander LMS kiest, dan kan je deze achter een membership zetten met deze tool. Het is dus in definitie zelf geen LMS, maar je kan deze wel gebruiken om bepaalde informatie te beschermen voor “niet-members”.

Wishlist

Net als MemberPress kan je met Wishlist een beschermde omgeving creëren. Hierin kan je members een bepaalde rang geven. Die rang bepaalt wat een gebruiker wél en niet kan zien. Het is dus geen LMS, maar net als met MemberPress kan je er wel een leersysteem achterplaatsen.

Dit zijn de functionaliteiten, waarnaar je zoekt

Je hebt bepaalde functionaliteiten nodig, wanneer je cursussen wilt verkopen en gebruik wilt maken van membership plug-in-functies. Je kan bijvoorbeeld kiezen om cursussen te verkopen met een abonnementsmodel of met een prijs-per-cursusmodel. Mocht je voor het abonnement willen gaan, dan heb je daar wel een functie nodig die dat mogelijk maakt.

Het hebben van een exclusieve omgeving voor members geeft je ook de kans een community op te bouwen. Mensen willen graag het gevoel hebben dat ze ergens bij horen. Een exclusieve omgeving geeft je de kans een community op te bouwen met enthousiaste leden.

Tot slot wil je dat mensen in Nederland op een simpele manier kunnen betalen. Voor de meeste WordPress-websites is het hebben van WooCommerce al genoeg om te starten met het ontvangen van betalingen. De betaalmogelijkheid van iDeal is in Nederland wel echt een must-have, dus hou daar rekening mee!

Toch liever een kant-en-klaaroplossing?

Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat je liever niet zelf wilt experimenteren met allerlei tools en plug-ins, niet wetende of het allemaal gaat werken. Want welk systeem werkt nou precies met welke membership plug-in, daar gaat wat onderzoek aan vooraf. Er zijn gelukkig ook kant-en-klaaroplossingen, zoals Maatos, waarmee je meteen en gratis aan de slag kan!

Ga vandaag nog aan de slag met het Maatos LMS!

Probeer 30 dagen gratis
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Artikel uit de categorie:

Rick

Rick

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!