Deze betaalmogelijkheden heeft je cursusplatform nodig

Nederlandse consumenten zijn lastig. Ze willen gewoon enorm veel en het moet ook nog eens gebruiksvriendelijk zijn. Anders dan lopen ze gewoon weg naar de volgende winkel of website. Zeker wanneer het gaat om een delicaat onderwerp, zoals betalen, dan lopen ze bij het kleinste obstakel al weg. Heel belangrijk dus dat je de juiste betaalmogelijkheden op de cursusplatform hebt.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je wilt natuurlijk dat jouw klant met haar of zijn favoriete betaalmogelijkheid kan afrekenen. Er zijn dan ook verschillende manieren om dit te doen. De een is bekender dan de ander, maar om de keuze aan de klant te laten, kan je er beter meerdere hebben. Zo spreid je namelijk je kansen en heb je grote kans dat je klant bij je afrekent. Hieronder lees je  over de bekendste betaalmogelijkheden.

iDeal betalingen kunnen uitvoeren

Dit is de meest gebruikte betaalmethode online. iDeal is populair, omdat het zowel een gebruiksvriendelijke als veilige manier is om af te rekenen. Nederlandse websites of websites die verkopen aan Nederlandse klanten kunnen eigenlijk niet zonder, omdat de klant verwacht dat het een optie is. Zelf heb ik menig aankoop afgewend, nadat ik erachter kwam dat iDeal-betalingen niet konden. Dit moet je dus zeker hebben.

Om iDeal betalingen te verwerken kun je je gratis aanmelden bij Mollie. Mollie is vervolgens heel eenvoudig te integreren met Maatos, zodat je zelf je eigen iDeal betalingen kunt ontvangen.

Online betalen met PayPal

Dit is een andere populaire manier om te online te betalen. Hou er rekening mee dat er veel mensen gebruik van maken en dat het dus de moeite waard is dit op je cursusplatform te hebben. Ook is het handig om te weten dat je klanten de mogelijkheid geeft om hun aankoop te beschermen, omdat PayPal met die policy werkt. Voor sommige klanten kan dit een doorslaggevende factor zijn.

Creditcardbetalingen ontvangen

Nederlanders gebruiken creditcardbetalingen vooral wanneer ze iets bestellen bij een buitenlandse website. Het gebruik van de creditcard is dus ook relevant wanneer mensen niet beschikken over iDeal, zoals buitenlandse klanten. Wanneer jij dus iets aanbiedt wat interessant is voor buitenlandse klanten is de kans groot dat deze met creditcard bij je gaan betalen. Dit is dus zeker de moeite waard.

Achteraf betalen

Wanneer mensen weinig vertrouwen hebben bij de aankoop, dan kunnen ze er voor kiezen om achteraf te willen betalen. Wanneer je ze overtuigt hebt van de kwaliteit, dan betalen ze alsnog. Dit kunnen ze vervolgens weer doen met iDeal, PayPal of creditcard.

Waar moet je op letten bij jouw platform?

Stel: je wilt een eigen cursusplatform starten. Dan moet je erop letten dat je platform, of je deze nou zelf programmeert of afneemt bij een partij zoals Maatos, dat je de juiste betaalmogelijkheden aanbiedt.

Verschillen met buitenlandse platform

Wij weten bijvoorbeeld dat Amerikaanse of andere buitenlandse aanbieders van een cursusplatform niet beschikken over iDeal en andere in Nederland bekende mogelijkheden (Tikkie, etc.). Bij Maatos bieden we een op-maat-gemaakte oplossing aan, zodat jij jouw klanten perfect van dienst kan zijn. Lees vooral verder over de andere verschillen met bijvoorbeeld Teachable.

Ga snel aan de slag met je eigen cursusplatform!

Artikel uit de categorie:

Rick de Bie

Rick de Bie

Rick is ondertussen een jaar werkzaam bij Maatos en heeft al tientallen instructeurs geholpen succesvol een cursus te publiceren! Leren over de belangrijkste onderdelen van marketing? Dan moet je bij Rick zijn. Het delen van kennis is een passie, vooral over onderwerpen waar hij diep op in kan gaan!

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.