snel cursus lanceren

Motivatie nodig? Zo lanceer je jouw cursus succesvol en snel!

Hoe lang je aan je cursuspagina werkt, verschilt enorm per instructeur. Afhankelijk van je onderwerp, hoe technisch je verhaal is en hoe perfectionistisch je bent, kun je weken of zelfs maanden aan je cursuspagina werken. Maar hoe zorg je ervoor dat hij ook echt online komt, liefst zo snel mogelijk en met het nodige succes?

Onze eerste tip is misschien niet de meest schokkende of verrassende, maar wel een van de meest effectieve: maak een duidelijke planning. Stel niet alleen een einddatum voor jezelf, maar stel ook mijlpalen voor tussentijdse doelen. Maak een projectplan waarin je het maken van je cursus opdeelt in verschillende onderdelen, om het overzichtelijk en behapbaar te maken.

Kondig je cursus aan

Niet alleen aan vrienden en familie, maar maak het ook alvast kenbaar op social media. Daarmee heb je meteen een stok achter de deur: je wilt niemand laten wachten, toch?

Werk met een pre-launch

Als de reden dat je het lanceren van je cursus uitstelt is dat je niet zeker weet of alles goed loopt, kun je met een beta-versie of pre-launch werken. Dat is een fase waarin je de cursus wel al verkoopt, al dan niet tegen een lagere prijs, maar nog feedback verzamelt om je cursus te verbeteren en klaar te stomen voor de grote launch. 

Stel niet alleen doelen op basis van tijd in

Maak het concreter dan ‘mijn cursus staat op 1 december online’. Wat wil je een maand na de lancering hebben bereikt? En een halfjaar? Door dit concreet voor jezelf te maken, heb je een extra motivatie: je weet waar je naartoe werkt in terms of success, niet alleen voor het online hebben van je cursusmateriaal.

Hulp nodig bij het bouwen van je cursusomgeving?

Wil je er extra vaart achter zetten? Met de Maatos opstartservice geven wij je e-learning alvast vorm, terwijl jij aan de content voor je cursus werkt. Zo staat je cursuspagina binnen de kortste keren online.

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Op zoek naar jouw niche?

Download onze gratis resource hoe je in 5 stappen jouw niche vindt

Download gratis resource

Vind in 5 stappen jouw niche

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Ga in 5 stappen dieper in op je doelgroep

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Betere cursussen maken en meer verkopen?

Schrijf je in voor onze updates en ontvang wekelijks de beste tips, tools en trends in jouw inbox