huddle vs maatos

Huddle vs Maatos: welke past bij jou?

Droom je al maanden van een eigen cursus, maar weet je niet bij welk LMS je moet beginnen? Met een snelle zoektocht op Google kom je talloze tools tegen – wat het niet makkelijker maakt om de juiste keuze te maken. Daarom helpen wij je op weg.

In deze blog leggen we de belangrijkste verschillen uit tussen Huddle en Maatos. 

Wat is Huddle?

Huddle is een Nederlandstalig LMS waarin het bouwen van een community centraal staat. Zo kun je als het ware je eigen social platform creëren waar cursisten met elkaar kunnen connecten. Je kunt ook verschillende soorten lidmaatschap toekennen aan cursisten, bijvoorbeeld op basis van levels.

Laten we eerst beginnen met de verschillen!

De focus van Maatos vs Huddle

Het grootste verschil tussen Huddle en Maatos ligt in de opbouw. Huddle is meer een platform voor het bouwen van een community, waarin je ook een cursus of training kunt verwerken. Voor Maatos is het andersom: hier staan de cursussen centraal, en kun je hier eventueel een forum aan koppelen om in contact te komen met je cursisten. 

Aantal cursisten

Een ander belangrijk verschil is het limiet op het aantal cursisten. Bij Maatos mag je zoveel cursisten binnenhalen als je wilt en kunt! Een limiet voelt voor ons als een “rem” op jouw groei. Dat willen we natuurlijk niet. Bij Huddle geldt wel een limiet bij twee van de drie abonnementen.

Integraties

Bij Maatos vind je een schatkist aan integraties die het jou en je cursisten makkelijk maken. Hier hoef je niets voor te doen, Zo regel je betalingen via Mollie, stuur je je cursisten nieuwsbrieven via Mailchimp of ActiveCampaign en houd je je SEO-score in de gaten via Yoast. Regel je jouw eigen boekhouding via MoneyBird? We got you covered.

Met het Compleet abonnement kun je op marketinggebied nét dat stapje extra zetten. Zo kun je afrekenpagina’s personaliseren, orderbumps toevoegen en bedankpagina’s instellen.

Ook Huddle biedt verschillende integraties en marketingmogelijkheden, maar hier is op hun website minder over te vinden. Ze hebben ook geen directe betaalmogelijkheid, maar via plugins als Plug&Pay en Zapier kom je er ook. Let wel op dat je hier zelf verantwoordelijk voor bent en dat er extra kosten aan verbonden zijn.

Eigen website

Wist je dat je naast je Maatos-site geen andere website meer nodig hebt? Jouw Maatos-site ís jouw website. Jouw visitekaartje, met alle informatie die je daarop kwijt wilt. Vanaf je Homepage klikken jouw websitebezoekers gemakkelijk door naar de Over ons-pagina, of de FAQ-pagina. Die zitten er allemaal standaard bij. Ook is er natuurlijk een pagina met een Cursusoverzicht, waar al jouw cursussen netjes onder elkaar worden getoond.

Voor zover we kunnen vinden op het internet bestaat Huddle alleen uit een inlogomgeving: de plek waar jouw cursisten elkaar ontmoeten op het forum en cursussen kunnen volgen. Maar… hoe hengel je cursisten binnen? Via een website natuurlijk. Je kunt die zelf hosten en bouwen. Maar alles onder één dak is best prettig, lijkt ons!

Prijzen

Als we kijken naar de prijzen op jaarbasis, verschillen we zo:

Huddle prijzen

Maatos prijzen

Daarnaast bieden we bij Maatos ook voor €10 per maand het Ontwikkelabonnement. We begrijpen namelijk maar al te goed dat je niet meteen de volle prijs wilt betalen, als je cursus nog niet helemaal af is of online staat. Met het Ontwikkelabonnement lossen we dat eenvoudig op!

Support

Maatos en Huddle bieden allebei Nederlandstalige, persoonlijke support aan. Bij Maatos gaan we nog een stapje verder met onze Opstartservice, waarmee we het creëren van jouw Maatos-site voor onze rekening nemen. Jij kunt je focussen op de cursus zelf, wij maken een mooie én goed werkende website voor je.

Wil je meer informatie, of een kijkje in de keuken bij Maatos? Bekijk onze demo voor een rondleiding door het systeem. Nog meer vragen? Stuur gerust een mailtje naar support@maatos.nl, we helpen je graag!

Ben je benieuwd naar the Huddle? Probeer het gerust eens uit. Wij gaan je niet vertellen wat je wel of niet moet doen, je moet kiezen wat bij jou past.

-> Probeer the Huddle uit

De overeenkomsten

Beide tools zijn eenvoudig te gebruiken en geven je veel vrijheid in de vormgeving van je cursussite. Met simpele drag-and-drop editors en laagdrempelige systemen, kan iedereen direct aan de slag.

Velen ervaren wel dat het opbouwen van een community veel tijd en inspanning kost. Waar leg jij de focus op? Op een cursus of op een community? We zijn benieuwd!

Op zoek naar meer vergelijkingsblogs? Check dan ook deze blogs:

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Voorkom deze fouten!

Download ons gratis e-book en voorkom de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen.

Download gratis e-book

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Maak betere cursussen. Verkoop meer cursussen.

Trends, tools en tips: we sturen je om de week de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Gratis e-book

Maak jij deze 10 fouten niet?

Trends, tools en tips: we geven je wekelijks de updates die je nodig hebt. Je kunt je op elk moment uitschrijven.