maatos

Welk LMS kies je? Maatos VS Kajabi

Drumroll, please! Het is tijd voor the battle of the Learning Management Systems. Nee, het klinkt niet helemaal lekker, maar je snapt waar we op doelen. 

We krijgen vaak de vraag: waarom nou Maatos? Want er zijn talloze andere manieren en systemen waarmee je je online cursus de wereld in kunt lanceren, zoals Kajabi. Toch zijn er een aantal hele goede redenen om voor Maatos te kiezen. 

In dit artikel vergelijken we ons LMS met dat van Kajabi op een aantal belangrijke punten, zodat het hopelijk makkelijker wordt voor jou om een keuze te maken!

Ook handig om te lezen: 5 tips voor het kiezen van een LMS.

Wat is Kajabi?

Kajabi profileert zichzelf niet zozeer als een LMS, maar een alles-in-een business platform voor online ondernemers in de kennismarkt. Wat betekent dat nou praktisch?

Op Kajabi kun je een cursus bouwen en verkopen, maar ook abonnementensites opzetten, of een online coaching programma. 

Je hoeft niet zelf aan de slag met coderen en programmeren: er is een product en website builder, en ook software voor o.a. email marketing.

Maatos versus Kajabi

Op het eerste gezicht lijken Maatos en Kajabi dus best veel op elkaar. Laten we wat verder de diepte in duiken.

Integraties: custom mogelijk, of niet?

Beide platformen bieden een aantal belangrijke integraties die het makkelijk maken je cursus te verkopen. 

Maatos biedt een aantal populaire integraties, zoals Yoast voor SEO, Klaviyo, Mailchimp, ActiveCampaign voor emailmarketing, betalingsintegraties en e-commerce mogelijkheden. 

Daar bovenop zijn we keigoed in het opleveren van custom oplossingen met integraties die je zelf graag zou zien. 

Ook Kajabi biedt een set van integraties, maar het LMS is over het algemeen wat meer ‘set in stone’: je kunt niet zomaar om een custom oplossing vragen, dus daarin ben je een beetje meer beperkt.

Betalingen: betalingen in Nederland ontvangen

Kajabi is een Amerikaans LMS, wat betekent dat je voor betalingen werkt met bijvoorbeeld PayPal.

Maatos heeft een directe integratie met Mollie/Stripe, dus je kunt gemakkelijk iDEAL betalingen ontvangen. 

Bij beide platformen hoef je geen deel van je prijs af te staan – je betaalt namelijk een abonnement.

Marketing: welke tools heb je?

Maatos en marketing: we maken het je makkelijk. Niet alleen door integraties met o.a. Mailchimp, maar ook door een blog vol tips, challenges in onze community en je kunt ons uiteraard ook altijd een vraag stellen. Sterker nog: we bieden ook een marketingservice aan, waarmee we je helpen meer cursussen te verkopen!

Ook Kajabi biedt o.a. e-mailmarketing oplossingen aan. Ook hebben ze kant-en-klare pipelines klaarstaan als je wilt werken met marketingfunnels.

Gebruiksgemak: een kwestie van smaak

Zowel Maatos als Kajabi is er voor de online instructeur die niet eerst een cursus programmeren en design wil volgen. Het opzetten van een website en cursus wordt je gemakkelijk gemaakt, dus hier is het een kwestie van smaak: welke interface vind je fijner werken? Houd er bij Kajabi rekening mee dat je wel alles in het Engels moet doen.

Designs: templates en een opstartservice

Geen designer? Met Maatos hoeft dat ook niet. We hebben templates voor je klaarstaan, en binnenkort komen er daar nog een paar nieuwe aan! Je template bewerk je gemakkelijk in WordPress met Elementor. Echt geen oog voor ontwerp? Maak dan gebruik van onze opstartservice.

Ook Kajabi werkt met templates voor landingspagina’s die je gemakkelijk kunt customizen naar je eigen smaak. 

Support: nummertje trekken?

Maatos staat voor je klaar met snelle, Nederlandstalige support. Bij ons ben je geen nummertje – wij kennen onze instructeurs het liefst bij naam.

Kajabi geeft bij een Growth pakket 24/7 support via chat – maar dat is wel in het Engels, en een stuk massaler. 

Prijs: wat zit er in een basispakket?

Bij Maatos start je al vanaf 39 euro per maand. Een premium pakket met meer integraties en mogelijkheden kost 79 per maand, en voor 119 euro per maand heb je Compleet, met alles erop en eraan. Bovendien kun je eerst je cursus bouwen en website opmaken met een ontwikkelabonnement van 10 euro per maand. Zo betaal je niet de hoofdprijs wanneer je (nog) niet online bent.

Kajabi is wat duurder: een basispakket begint bij $149. Dan heb je nog steeds Kajabi branding, en beperkte middelen. Om daar vanaf te komen, stap je over op Growth, voor $199 per maand.

Ook belangrijk

Het systeem van Kajabi is wat meer massaal en minder flexibel dan Maatos. Dat maakt het lastiger om het uit te breiden en aan te passen op specifieke wensen die je misschien hebt. 

Kies voor Maatos als:

  • Je flexibiliteit zoekt voor je business. Het is een tool die geen half werk levert, maar integraties heeft met andere tools die weten waar ze mee bezig zijn.
  • Als support belangrijk voor je is, in het Nederlands, en razendsnel en persoonlijk.
  • Als je lid wil worden van een geweldige community van andere online instructeurs.
  • Als je hulp nodig hebt en de opstartservice jou op het lijf geschreven is.

Heb je nog vragen, twijfels of uitdagingen voor ons? Plan een call in!

Artikel uit de categorie:

Vicky Frissen

Vicky Frissen

Met blogs vol tips en vergeet-dit-nietjes schrijft copywriter Vicky over hoe je van je cursus een succes maakt - en er nog plezier aan beleeft ook.

Download gratis ebook

Ontdek de 10 meest gemaakte fouten bij online cursussen

Krijg meteen toegang tot de laatste replay

Vul je gegevens in

Doe mee met het volgende live webinar!

Ontdek alle mogelijkheden van het systeem én stel live jouw vragen.